SITUACIJA U ITALIJI IZVAN KONTROLE: Skoro 20.000 novoobolelih

Tanjug

10. 01. 2021. u 10:09

U Italiji je danas registrovano umrlo 483 zaraženih kovidom-19 su preminula, a gotovo 20.000 je novoobolelih, javlja Ansa.

СИТУАЦИЈА У ИТАЛИЈИ ИЗВАН КОНТРОЛЕ: Скоро 20.000 новооболелих

Foto Tanjug-AP

Brojevi su niži, neznatno, nego predhodni dan, ali dnevne oscilacije epidemioloških podataka ne menjaju generalno stanje koje se pogoršava, piše agencija.

Po rečima direktora italijanskog Udruženja za infektivne bolesti Masima Andreonija, “epidemija korona virusa u Italiji je još uvek izvan kontrole i virus slobodno cirkuliše u celoj zemlji”.

Njegov kolega, primarijus bolnice “Sako” u Milanu Mašimo Gali, u intervjuu za dnevni list “Korijere dela sera” tvrdi da će naredna dva meseca biti odlučujuća u protiv zaraze.

- Neophodno je maksimalno onemogućiti širenje virusa, pooštravanjem mera ograničenja i masovnom vakcinacijom da bi se strvorila barijera između virusa i osoba koje su lakše podložne zarazi- kaže profesor Gali.

Po njegovim rečima, kombinacijom masovnog vakcinisanja, pooštravanjem antikovid mera, i uz činjenicu da je u Italiji trenutno oko pet miliona osoba imuno na virus jer su preležali zarazu, mogla bi se stvoriti barijera protiv širenja zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!