RUSI SATIRU DŽIHADISTE U VELIKOJ PUSTINJI: Avioni non-stop u vazduhu, osvetiće sirijske saborce

Novosti online/Đ. M.

05. 01. 2021. u 15:05

РУСИ САТИРУ ЏИХАДИСТЕ У ВЕЛИКОЈ ПУСТИЊИ: Авиони нон-стоп у ваздуху, осветиће сиријске саборце

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Depositphotos

KAKO navode izvori takozvane Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR), ruski avioni su za 48 sati izveli više od 100 vazdušnih udara na položaje Islamske države u Sirijskoj pustinji.

U isto vreme Sirijska arapska armija i Nacionalne odbrambene snage nastavile su operacije "čišćenja" pustinje od opasnih ćelija razbijene Islamske države.

Trupe lojalne predsedniku Bašaru al Asadu su takođe zauzele položaje duž strateški važnog auto-puta Raka-Salamia u pustinji Hama.

Juče su pripadnici Islamske države izveli krvavi napad na autobus i nekoliko automobila koji su auto-putem iz Damaska putovali u Raku. U zasedi nedaleko od oblasti Vadi al-Ozajb je poginulo 12 sirijskih vojnika i troje civila, uključujući i devojčicu, dok je povređeno 16 ljudi.

Podsećamo, 30. decembra je Islamska država izvela dobro isplaniranu akciju napada na tri autobusa kojima su sirijski vojnici putovali na front.

Tada je poginulo čak 39 boraca lojalnih Damasku, dok je veliki broj povređen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Gojko

05.01.2021. 17:08

Vest od pre sat vremena,ruska avijacija je u ogromnoj sirijskoj pustinji dejstvovala prema teroristima islamske države i to-9 vazd. udara oko Resafe,7 u području Homsa,6 Hame i 11 vazdušnih napada na području pustinje oko Dejr Ezora.

Gojko

05.01.2021. 17:51

@Gojko - Upravo sam pronašao podatak da su u pomenutom napadu 15 terorista,prethodnu NOĆ,na konvoj autobusa i cisterni sa gorivom,poginulo i 6 terorista isl. države,dok ih je 9 pobeglo.Nekoliko kamiona cisterni je izgorelo.Čudno je da se kreću noću...