NOVA PRETNJA IRANA ZA AMERIKU: U vašoj kući se može pojaviti neko ko će osvetiti Sulejmanija!

Tanjug

01. 01. 2021. u 13:58

IRAN je na obeležavanju prve godišnjice ubistva komandanta Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija, u napadu koji su prošlog januara izvršile SAD dronom u Iraku, poručile da njegova smrt neće zaustaviti iranski otpor Sjedinjenim Državama, i da se to ubistvo neće zaboraviti.

НОВА ПРЕТЊА ИРАНА ЗА АМЕРИКУ: У вашој кући се може појавити неко ко ће осветити Сулејманија!

Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP, File

General Ismail Gani, komandant Kudsa, dela elitne Revolucionarne garde Irana, koji je nasledio Sulejmanija, rekao je danas da je Iran i dalje spreman da odgovori.

- U vašoj kući se može pojaviti neko ko će vam uzvratiti za zločin - poručio je Gani u televizijskoj emisiji povodom obeležavanja godišnjice održane na Teheranskom univerzitetu, prenosi Rojters.

Predstavnici iranskih regionalnih saveznika i pokreta u Libanu, Iraku, Siriji, Jemenu i Gazi takođe su govorili na današnjem obeležavanju godišnjice.

Dva američka bombardera B-52 prebačena su u sredu na Bliski istok u, kako su američki zvaničnici rekli, poruci odvraćanja Iranu uoči prve godišnjice.

- Ovakvi američki nestašluci neće odvratiti Kuds silu da nastavi putem otpora“, reagovao je iranski general Gani na ovaj potez SAD.

U četvrtak je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed DŽavad Zarif optužio američkog predsednika Donalda Trampa da pokušava da izmisli izgovor za napad na Iran i rekao da će se Teheran braniti silom.

General Kasem Sulejmani ubijen je 3. januara prošle godine, nakon što su ga SAD optužile za napade iranske milicije na američke snage u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)