RUSI ULETELI BORBENIM VOZILIMA I ZAUZELI POLOŽAJE: Turci i džihadisti pojačavaju napade! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 12. 2020. u 15:53

POJAČANJA ruske vojske upućena su u ključni sirijski grad dok snage koje podržava Turska pojačavaju napade.

РУСИ УЛЕТЕЛИ БОРБЕНИМ ВОЗИЛИМА И ЗАУЗЕЛИ ПОЛОЖАЈЕ: Турци и џихадисти појачавају нападе! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Ruska vojska gomila snage u najopasnijim zonama u Siriji kako bi stabilizovala situaciju i sprečila militante koje podržava Turska da zauzmu nove oblasti.

Nedavno se situacija u sirijskoj Raki pogoršala. Sredinom decembra, tokom zajedničkih pregovora između Ruskog centra za pomirenje, Sirijske arapske vojske (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), stvorena su i raspoređena tri zajednička rusko-sirijska osmatračka mesta na području Ajn Ise, gde su pripadnici vojske Rusije i Sirije trenutno stacionirani.

To je učinjeno u okviru potrebe za stabilizacijom pogoršane situacije i sprečavanjem novog krvoprolića. Uprkos postignutim dogovorima, proturski militanti nastavljaju da napadaju položaje Sirijskih demokratskih snaga i područja naseljena civilima.

S tim u vezi, ruska strana je odlučila da uputi dodatne snage na područje Ajn Ise i pojača vojni kontingent koji se tamo nalazi. Pojačanje snaga ruske vojne policije primećeno je nedavno na putu do ključnog grada Ajn Isa u Raki, izvestio je kanal "RuVesna.su".

Prema sirijskoj strani, turska vojska bi trebalo da preduzme iste mere i da u potpunosti povuče sve svoje militante sa područja Ajn Ise i regiona. Da bi sprečili da militanti dalje napreduju, sirijska vojska i ruska vojna policija uspostavili su kontrolne punktove na zapadnom ulazu u Ajn Isu.

Ova mera ima za cilj stabilizaciju situacije, kao i potrebu za suzbijanjem oružanih provokacija. Pozicije ruske vojne policije tokom poslednjih nekoliko dana biće dodatno pojačane.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)