KONAČNO JE STIGAO ODGOVOR: Rusi objasnili šta označava "V" u nazivu vakcine protiv korone

Novosti online

24. 12. 2020. u 16:17

DIREKTOR Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev je saopštio da slovo "V" u nazivu ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) označava pobedu nad virusom korona.

КОНАЧНО ЈЕ СТИГАО ОДГОВОР: Руси објаснили шта означава V у називу вакцине против короне

Foto: AP

- U nazivu naše vakcine V označava pobedu (victory) - rekao je Dmitrijev, komentarišući isporuku prve serije ruskih vakcina u Argentinu.

- Isporuka vakcine Sputnjik Ve u Argentinu je odličan primer saradnje između naših zemalja i uistinu istorijski momenat. Cela zemlja je pratila kako avion sa prvom serijom vakcina sleće na aerodrom Ezeiza uoči Božića, sa nadom da će započeti nova era bez kovida 19 - rekao je Dmitrijev, koji je poželeo narodu Argentine da pobedi ovu bolest.

Takođe je saopštio da će u Argentini biti pokrenuta proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve.

Dmitrijev je dodao da očekuju da će vakcina Sputnjik Ve u januaru biti registrovana u UAE, Indiji i mnogim drugim zemljama.

Avion sa prvim dozama ruske vakcine protiv kovida 19 Sputnjik Ve sleteo je danas u Argentinu. Poslato je ukupno stiglo 300 hiljada doza. Na međunarodnom aerodromu Ezeiza avion su, između ostalog, dočekali predsednik vlade zemlje Santjago Kafjero, ministar zdravlja Gines Gonzales i ambasador Rusije Dmitrij Feoktistov.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučni institut Gamaleja zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana Sputnjik Ve.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)