TRAGEDIJA U CENTRALNOJ FRANCUSKOJ: Policajci nastradali pomažući žrtvi nasilja, ubica izvršio samoubistvo

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

23. 12. 2020. u 22:13

VELIKA tragedija dogodila se u Francuskoj kada su, intervenišući zbog porodičnog nasilja, na službi ubijena tri žandarma.

ТРАГЕДИЈА У ЦЕНТРАЛНОЈ ФРАНЦУСКОЈ: Полицајци настрадали помажући жртви насиља, убица извршио самоубиство

Foto: Tanjug Parco Arćeologico di Pompei via AP

Stradali su brigadir Arno Mavel (21), poručnik Siril Morel (45) i narednik Remi Dipuji (37). Od početka godine, na službi je ubijeno 11 čuvara reda. Istovremeno, tokom napada koji se dogodio u noći između utorka i srede, teško je povređen još jedan policajac, star 50 godina.

Žandarmi su intervenisali na poziv žene zbog nasilja u porodici. Žena s detetom je pobegla na krov, a čuvari reda su ubijeni dok su joj pružali pomoć. Čovek s kojim je živela je najpre pucao u dvojicu žandarma dok su pokušavali da je skinu s krova. Jedan je ubijen na licu mesta, dok je drugi ranjen i kasnije je prevezen u bolnicu. Ubica je tada podmetnuo požar u kući, a onda pripucao i na drugu dvojicu prisutnih žandarma, koji su u tom trenutku pozivali vatrogasce. Ubio je obojicu.

Tragedija se dogodila na izolovanoj farmi u mestu Sen Ži u departmanu Puj de Dom u centralnoj Francuskoj nedaleko od Klermonferana.

Ubica, star 48 godina, imao je uz sebe više komada oružja, a to se objašnjava time što se bavio sportskim streljaštvom. Ispostavilo se da je odranije zaveden u policijsku kartoteku zbog različitih delikata. Ističu da je često bio nasilan i u alkoholisanom stanju. Posle izvršenog trostrukog ubistva, pronađen je mrtav, pored svog automobila, gde je najverovatnije izvršio samoubistvo. Žena i dete su dobro.

MAKRON: ŠTITE NAS ŽIVOTIMA

- NAŠI policajci intervenisali su da bi pomogli ženi, žrtvi porodičnog nasilja. Nacija se pridružuje bolu njihovih porodica. Da bi nas zaštitile, naše snage reda intervenišu ugrožavajući sopstvene živote. To su naši heroji - napisao je, između ostalog, u poruci na "Tviteru", povodom ove tragedije, francuski predsednik Emanuel Makron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!