BAJDEN NE ŽELI DA RAZGOVARA O SVOM SINU? Predstavnica otkrila detalje istrage protiv sina novoizabranog predsednika SAD

Tanjug

20. 12. 2020. u 21:11

PREDSTAVNICA novoizabranog američkog predsednika, DŽin Psaki, izjavila je danas da DŽo Bajden neće razgovarati o istrazi koja se vodi protiv njegovog sina ni sa jednim kandidatom za položaj budućeg ministra pravde SAD.

БАЈДЕН НЕ ЖЕЛИ ДА РАЗГОВАРА О СВОМ СИНУ? Представница открила детаље истраге против сина новоизабраног председника САД

Foto AP

Senatsku raspravu o Bajdenovom kandidatu za položaj budućeg ministra pravde, pratiće, po svemu sudeći, prepirka povodom istrage koju vode federalni organi o finansijskom poslovanju predsednikovog sina Hantera Bajdena, a iz krugova republikanaca već se mogu čuti zahtevi da se imenuje specijalni kontrolni organ koji bi sprečio uplitanje politike u istražni postupak, preneo je AP.

Psakijeva je u intervjuu za emisiju "Nedelja na Foksnjuzu" izjavila da Bajden želi da imenuje kandidata sa "najvišim stepenom integriteta" na čelo ministarstva pravde SAD.

- Predsednik Bajden neće raspravljati u medijskim intervjuima o istrazi koja se vodi protiv njegovog sina Hantera, ali on o tome neće razgovarati ni sa jednim od potencijalnih kandidata za budućeg ministra pravde - izjavila je Psaki.

Kao najozbiljniji kandidati za ministre pravde u Bajdenovoj administraciji slove demokratski senator iz Alabame Dag DŽouns i sudija federalnog apelacionog suda Merik Gerland.

Protiv samog novoizabranog američkog predsednika DŽoa Bajdena se ne vodi ni jedna istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)