NOVE AMERIČKE PRETNJE ZA MOSKVU: Uvodićemo sankcije „Severnom toku 2“ sve dok ga potpuno ne zaustavimo!

Novosti onlajn

17. 12. 2020. u 07:59

ZAMENIK pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Kristofer Robinson izjavio je da će Vašington nastaviti da uvodi ograničenja protiv gasovoda „Severni tok 2“ sve dok ga ne zaustavi.

НОВЕ АМЕРИЧКЕ ПРЕТЊЕ ЗА МОСКВУ: Уводићемо санкције „Северном току 2“ све док га потпуно не зауставимо!

Foto AP

- Rekao bih da te sankcije deluju i mi ćemo zaustaviti taj gasovod. Ne želimo da uvodimo sankcije, ali ćemo koristiti ta ovlašćenja i instrumente kako bi obustavili projekat - rekao je Robinson tokom onlajn konferencije Atlantskog saveta.

On je dodao da obustavljanje „Severnog toka 2“ može da bude uslov za poboljšanje odnosa između Rusije i SAD.

- Ako želimo stabilnije odnose sa Rusijom ili težimo ka poboljšanju odnosa sa Rusijom, onda treba prekinuti i obuzdati štetan uticaj Rusije radi tih budućih američko-ruskih odnosa, i zbog toga treba da obustavimo gradnju gasovoda 'Severni tok 2' - zaključio je Robinson.

Prethodno je američki Senat odobrio nacrt vojnog budžeta za 2021. finansijsku godinu koji, između ostalog, predviđa i sankcije gasovodu „Severni tok 2“.

„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje koji će se isporučivati od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) ČOVEK SE ZAPALIO ISPRED SUDA U KOME SE SUDI TRAMPU: LJudi vrište i beže na sve strane (VIDEO)