PODIŽU RESTRIKTIVNE MERE NA NAJVIŠI NIVO: Dramatičan skok zaraženih u Londonu, vlasti spremaju odgovor

Tanjug

14. 12. 2020. u 20:24

GRADSKE vlasti Londona će podići restriktivne mere na najviši nivo, tri, saopštila je danas britanska vlada, jer je u tom gradu zabeležen veoma brz, eksponencijalan rast zaraženih korona virusom.

ПОДИЖУ РЕСТРИКТИВНЕ МЕРЕ НА НАЈВИШИ НИВО: Драматичан скок заражених у Лондону, власти спремају одговор

EPA

Ministar zdravlja Met Henkok je rekao da je u Londonu registrovano više od 1.000 slučajeva novog korona virusa, kao i u još nekim pokrajinama, preneo je Rojters.

- U prethodnih sedam dana videli smo vrlo oštar, eksponencijalan rast virusa u Londonu, Kentu, delovima Eseksa i Hertfordšira. Ne znamo do koje mere se proširio, ali bez obzira na uzrok, brzo smo reagovali - rekao je Henkok, dodavši da će glavni grad Velike Britanije biti na maksimalnom stepenu uzbune.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI: Broj poginulih premašio 34.000