FANTAZIJAMA SE NEĆEMO BAVITI: Zaharova odgovorila na najnovije američke sankcije Rusiji

Novosti online

11. 12. 2020. u 10:46

ФАНТАЗИЈАМА СЕ НЕЋЕМО БАВИТИ: Захарова одговорила на најновије америчке санкције Русији

Foto: EPA

NOVE američke sankcije protiv Rusije su izmišljene i nisu potkrepljene dokazima, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Još jedne sankcije, kao što je već odavno uobičajeno među Amerikancima, zasnovane su na izmišljenim i nepotkrepljenim dokazima. Ovo je nespretan medijski potez čiji je cilj da se međunarodnoj zajednici nametne imidža Rusa kao 'kršilaca ljudskih prava' - navodi se u komentaru objavljenom na sajtu ministarstva.

Kako je rekla Zaharova, Ministarstvo se neće baviti fantazijama autora novih restriktivnih spiskova.

- Uspeli su da stave pod sankcije čitav fudbalski klub, dobro poznat i van granica Rusije. Setimo se da je nekada moskovski bazen 'Čajka' bio na takvom spisku, očigledno, jer se nalazi u Moskvi u blizini Krimskog mosta. Pitaćemo naše američke kolege šta ih je tačno iz geografije naše zemlje navelo da se 'pozabave' fudbalskim klubom - naglasila je Zaharova.

Podsetimo, američke vlasti su na sankcione liste dodale fudbalski klub „Ahmat“ iz Groznog i „Fond heroja Rusije“ Ahmeta Kadirova.

Od 10. decembra je ukupno 13 ljudi i šest organizacija obuhvaćeno sankcijama povezanim sa listom Magnitskog i Jemenom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

americki terorizam sirom sveta

11.12.2020. 15:36

amerika nastavlja da terorise svakoga ko ne misli kao oni, imali ovome kraja i dali ovo nedaj boze vodi u vece oruzane sukobe kada prekipi nekoj zemlji njihovo izivljavanje . Zasto celi svet cuti umesto da se udruze u zastiti svojih nacija