NAPADNUT DONjECK: Ima poginulih, ustanici uzvratili i oborili neprijateljsku letelicu

Novosti online

04. 12. 2020. u 10:34

НАПАДНУТ ДОЊЕЦК: Има погинулих, устаници узвратили и оборили непријатељску летелицу

Foto: EPA

DVA ustanika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) poginula su u minobacačkom napadu ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je Narodna milicija DNR.

Napad je počeo u petak ujutru, 4. decembra, a na južni deo DNR ispaljeno je 12 mina kalibra 120 milimetara.

- U neprijateljskom napadu dva naša branioca su zadobila smrtne povrede. Glavni cilj ukrajinskih vojnika, koji su otvorili ciljanu vatru na naše posmatrače, bio je pogibija zaštitnika republike - rekao je predstavnik Narodne milicije.

Istovremeno je saopšteno da su ustanici DNR oborili bespilotnu letelicu koju su ukrajinske oružane snage koristile za korekciju vatre.

U Donbasu su 27. jula stupile na snagu dodatne mere za obezbeđivanje primirja. Dogovor uključuje zabranu bilo koje vrste vatre, raspoređivanje teškog naoružanja, ofanzivne i diverzione akcije, a predviđa i disciplinsku odgovornost za narušavanje sporazuma. Očekuje se da će primena mera obezbediti potpuni prekid vatre u Donbasu. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

prellee

04.12.2020. 11:08

Lijansa koja želi nauditi Rusiji i Pravoslavnom življu. Bolje rečeno savez islamsko Turski i katooličko Ukrajinski koji želi rat. E, majko Rusijo, uvijek kidišu na tebe i žele te pokoriti, a tvoj najveći usud je što si bogata a narod tvoj voli slobodu.