HAOS U JEREVANU, NAROD TRAŽI OSTAVKU PAŠINjANA: Blokirane ulice, policija hapsi demonstrante (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2020. u 18:24

ХАОС У ЈЕРЕВАНУ, НАРОД ТРАЖИ ОСТАВКУ ПАШИЊАНА: Блокиране улице, полиција хапси демонстранте (ВИДЕО)

Foto: EPA

U JEREVANU je održan novi protest protiv jermenskog premijera Nikola Pašinjana. Pripadnici opozicije su blokirali saobraćaj, te su usledila hapšenja demonstranata.

Pripadnici opozicije su tokom akcije blokirali jednu od centralnih avenija u prestonici Jermenije, neki od demonstranata su sedeli direktno na ulici, te je policija reagovala i počela da ih privodi.

Istovremeno, Sputnjik Jermenija prenosi da su demonstranti blokirali ulice u centru Jerevana i zahtevali momentalnu ostavku premijera, uzvikujući „Nikol – izdajnik!“.

S tim u vezi, član centralnog odeljenja Sindikata omladine opozicione stranke Dašnakcutun Kristine Vardarjan saopštila je da je akcija blokiranja ulica završena, ali da su aktivisti obećali novo okupljanje sutra.

Ona je istakla da je tokom današnje akcije zatvoreno desetine ulica što je rezultiralo privođenjem desetine aktivista.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Filozof

04.12.2020. 17:13

Jedini način da opozicija pobedi jeste da u svoje redove približi što više boraca koji su se borili u Nagorno-Karabahu. Čik nek policija proba da njih uhapsi ili tuče. Eto besa i iskrenog i poštenog građanskog rata.