RUSIJA DOBIJA VOJNU BAZU U NAGORNO-KARABAHU? Savetnik predsednika Arcaha tvrdi da bi to ojačalo bezbednost i stabilnost

Novosti online

03. 12. 2020. u 08:43

OTVARANjE vojne baze Rusije u Nagorno-Karabahu pomoglo bi da se ojača bezbednost i stabilnost u ovom području, rekao je savetnik predsednika za spoljne poslove nepriznate republike David Babajan.

РУСИЈА ДОБИЈА ВОЈНУ БАЗУ У НАГОРНО-КАРАБАХУ? Саветник председника Арцаха тврди да би то ојачало безбедност и стабилност

Foto: EPA

- Kao ekspert, građanin i političar ove zemlje smatram da bi bilo vrlo dobro da imamo rusku bazu. Sudite sami. Rusija ima jako moćan geopolitički potencijal. Šta ako Turska počne da podstiče Azerbejdžan na agresiju? A šta ako militanti izmaknu kontroli Turske i odluče da ovde nešto naprave? U tom slučaju oni mogu specijalno pokušati da zadaju udarac imidžu Rusije, ne govoreći o tome da nas stave u vrlo težak položaj sa stanovišta bezbednosti - izjavio je Babajan.

U vezi s tim, dodaje on, instalacija ruske vojne baze u Karabahu bio bi dobar potez.

- U svakom slučaju, to bi u velikoj meri ojačalo bezbednost i stabilnost ovde, pri tome u dugoročnoj perspektivi - ukazao je političar.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Ruski mirovnjaci nadgledaju poštovanje primirja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024