„NA SLEDEĆU AMERIČKU PROVOKACIJU TREBA ZAPUCATI!” Ruski stručnjak, veteran rata u Avganistanu veoma oštro

Novosti online

03. 12. 2020. u 08:15

LIDER Ruskog saveza avganistanskih veterana Franc Klincevič smatra provokacije američke vojske i njenih saveznika na vazdušnoj i vodenoj teritoriji Ruske Federacije nečuvenim i ocenjuje postupke ruske strane kao popustljive.

„НА СЛЕДЕЋУ АМЕРИЧКУ ПРОВОКАЦИЈУ ТРЕБА ЗАПУЦАТИ!” Руски стручњак, ветеран рата у Авганистану веома оштро

Foto: Printskrin

Stručnjak je za "Patriot" medija grupu naglasio da je krajnje vreme da ruska vojska upotrebi oružje protiv onih koji krše ruske granice.

- Vreme je da postavimo drske vojnike na ta mesta. Taj mentalitet postoji među američkom vojskom - to pompezno američko ponašanje gospodara života postoji svuda i može se pratiti čak i u Evropi. Oni se prema nama ponašaju kao prema drugoj klasi i, na žalost, ovo (kršenje granica Ruske Federacije) nije neka vrsta propagandnog čina, to je norma - oni se tako pozicioniraju - rekao je Klincevič.

Prema njegovom mišljenju, ako Rusija ne počne oštro suzbijati upade na svoju teritoriju, Amerikanci će i dalje koristiti svaku priliku da brodovima ili avionima uđu u rusku zemlju, kao u slučaju razarača u zalivu Petra Velikog, koji smatraju spornom teritorijom.

- Broj ovih događaja je već preveliki. Vreme je da se odgovori. Sada je kapetan ruskog broda upozorio da ćemo ih, ako nastave, izgurati. Mislim da treba da pucamo: ako uđu na našu teritoriju, moramo da pucamo - rekao je Klincevič.

Stručnjak je podsetio da se, dok su sovjetske trupe bile u Avganistanu, ponašanje ruskih vojnika veoma razlikovalo od ponašanja Amerikanaca.

- Nikada nismo pucali ako nisu počeli da pucaju na nas. Kada su Amerikanci ušli tu, zajedno sa predstavnicima 57 zemalja sveta, tamo su narodu povukli crte i na plakatima na različitim jezicima pisalo je: „Ušli smo u ovu liniju - pucamo“. Verujte mi, tamo je ubijeno više osoba, uključujući i decu, samo zato što mnogi ne razumeju šta je tamo napisano ili uopšte ne znaju da čitaju. Nisam krvolok, ali mislim da već u ovoj seriji provokacija moramo pokazati zube - treba proaktivno pucati - pravda svoj stav stručnjak, a prenosi FAN.

Klincevič razume da će u ovom slučaju doći do sukoba, ali, s obzirom na trenutnu situaciju, ne vidi drugi način za otrežnjenje protivnika Ruske Federacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a