(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SIRIJSKI VOJNICI DIGNUTI U VAZDUH: Terorista ih gađao protiv-tenkovskom vođenom raketom!

Novosti online

27. 11. 2020. u 21:16

MILITANTI Prve obalske divizije koje podržava Turska napali su trupe Sirijske arapske vojske (SAA) u severnoj Latakiji.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СИРИЈСКИ ВОЈНИЦИ ДИГНУТИ У ВАЗДУХ: Терориста их гађао против-тенковском вођеном ракетом!

Foto: Printskrin

Militanti su ciljali grupu od četiri vojnika SAA protiv-tenkovskom vođenom raketom Fagot (ATGM) blizu Kurdskih planina, ubivši i ranivši ih sve. Nekoliko minuta kasnije, militanti su ispalili drugi ATGM na jedinicu koja se kretala da spasi prvu grupu.

Prva obalska divizija pripada takozvanom Nacionalnom frontu za oslobođenje. Koalicija je glavni turski predstavnik u Idlibu.

Upozoravamo da je video snimak uznemirujuć. Pogledajte OVDE.

Napad je verovatno bio odgovor na nedavne ruske vazdušne napade na položaje militanata u severnoj Latakiji. U vazdušnim napadima gađano je predgrađe grada Kabani.

Militanti koje podržava Turska u Idlibu udruženi su sa Hajat Tahrir al-Šamom, povezanim sa Al-Kaidom, i nizom drugih terorističkih grupa.

Ankara, koja održava velike snage u Idlibu, ne samo da ne čini ništa da odvoji svoje pomoćnike od terorista, već ignoriše ponovljena kršenja prekida vatre u regionu. To bi uskoro moglo dovesti do opasne vojne eskalacije.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...