DRAMA NA MEDITERANU: Nemački vojnici upali na turski brod! (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2020. u 17:07

ДРАМА НА МЕДИТЕРАНУ: Немачки војници упали на турски брод! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NEMAČKA vojska saopštila je da je Turska blokirala njihove snage da pretražuju brod za koji se sumnja da nosi oružje namenjeno Libiji.

Pozivajući se na portparola nemačke vojske, Rojters je izvestio da je nemačka vojska ušla u teretni brod, ali je sprečena u pretrazi plovila nakon što je Turska protestovala u misiji Evropske unije.

Prema izveštaju, nemački vojnici sa fregate "Hamburg" ukrcali su se na tursko plovilo "Rosalina-A", nakon što su posumnjali da je brod prevozio oružje do libijskog lučkog grada.

Turska je odmah protestovala zbog akcije nemačke vojske, tvrdeći da je to kršenje međunarodnog prava, jer je "Rosalina-A" navodno nosila hranu i lekove.

Ankara je jedna od glavnih pristalica Vlade nacionalnog sporazuma sa sedištem u Tripoliju (GNA), koja je bila u sukobu sa Libijskom nacionalnom vojskom (LNA) zbog kontrole nad severnoafričkom državom.

Turske oružane snage već su raspoređene u Libiji; međutim, trenutno je na snazi prekid vatre u celoj zemlji, jer zaraćene strane pokušavaju politički da reše svoje razlike.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)