ZAHAROVA UDARILA NA "NJUJORK TAJMS": Ne šaljite novinare u Rusiju - dobro lažete i na daljinu!

Novosti onlajn

22. 11. 2020. u 12:40

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova predložila je listu „Njujork tajms“, koji traži kandidata za poziciju specijalnog dopisnika iz Moskve i u svom upražnjenom mestu opisuje Rusiju kao zemlju koja šalje vojne jedinice naoružane nervnim agensima, da ne izlaže opisanom „riziku“ svog zaposlenog radi pisanja „izmišljotina“.

ЗАХАРОВА УДАРИЛА НА ЊУЈОРК ТАЈМС: Не шаљите новинаре у Русију - добро лажете и на даљину!

Foto: EPA

Prema podacima portparolke, „Njujork tajms“ traži kandidata za popunjavanje „legendarne“ pozicije specijalnog dopisnika iz Moskve. U informacijama o slobodnom radnom mestu list opisuje kandidatu zemlju iz koje će izveštavati kao „Putinovu Rusiju“, koja „šalje vojne jedinice, naoružane nervnim agensima, protiv svojih neprijatelja - od kojih je najnoviji lider opozicije Aleksej Navaljni“.

Među drugim opisima je i ovaj: „sajber agenti“ Rusije „seju haos i razdor na Zapadu, kako bi diskrimisali njegove demokratske sisteme, promovišući svoju lažnu verziju demokratije“.

- Neću ni počinjati o predrasudama i rusofobiji. Takođe je bez objašnjenja jasno za šta planiraju da plate. Jasno je i to kako se američka nezavisna štampa odnosi prema svojoj publici - napisala je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici.

Istovremeno, Zaharova je priznala da joj jedno pitanje ne da mira.

- A ima li list pravo da dovodi u rizik dopisnika šaljući ga da radi u takvim neljudskim uslovima? Ako redakcija o tome ne razmišlja, to uvek mogu da učine odgovorni građani 'zemlje' opisane u konkursu, koji će smenskom radniku izdati vizu i akreditaciju - objasnila je Zaharova, dodajući da su životi američkih novinara takođe važni, „čak i ako je u pitanju 'Njujork tajms'“.

Ona je dala savet SAD da ne izlažu „riziku“ svog novinara u svrhu pisanja izmišljotina.

- Radite mirno u Sjedinjenim Američkim Državama, ne izlažite svog novinara 'riziku' koji ste opisali radi pisanja nekoliko izmišljotina – laganje vam odlično ide i na daljinu - dodala je.

S tim u vezi, Zaharova je parafrazirala reči nemačkog filozofa Fridriha Ničea.

- Američka štampa se toliko borila sa 'čudovištem' da se neprimetno sama u njega pretvorila - zaključila je portparolka MIP-a.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega