JERMENI SE VRAĆAJU NA SVOJA OGNJIŠTA: Ruski vojnici čuvaju narod dok hrli u rodnu grudu, dobijaju zagrljaje zahvalnosti (VIDEO)

Novosti online

20. 11. 2020. u 22:46

IZ Jermenije u Nagorno-Karabah za dan se vratilo više od 1.900 izbeglica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ЈЕРМЕНИ СЕ ВРАЋАЈУ НА СВОЈА ОГЊИШТА: Руски војници чувају народ док хрли у родну груду, добијају загрљаје захвалности (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Ruski mirovnjaci su 20. novembra 2020. godine sproveli još jedan konvoj autobusa i privatnih vozila sa izbeglicama u Nagorno-Karabah sa teritorije Jermenije. 23 autobusa i 250 privatnih vozila stiglo je iz Jerevana na glavni trg grada Stepanakerta u pratnji patrola mirovnog kontigenta i vojne policije Rusije. Za dan se svojim kućama vratilo više od 1.900 ljudi - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je osiguravanje bezbednosti povratka izbeglica i kretanja civila koji su se vraćali svojim kućama preko kontakt-linije organizovano pod rukovodstvom ruskog Međuresornog centra za humanitarno reagovanje,

Od 14. novembra u Stepanakert se vratilo oko 6.000 izbeglica, koje su ranije napustile svoje domove zbog vojnog sukoba u Nagorno-Karabahu.

Na jednoj fotografiji se vidi i devojka koja grli ruskog mirotvorca.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Stepanakertu.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)