POSLE PADA ŠUŠIJA NIJE BILO SVRHE: Pašinjan otkrio zašto je potpisan sporazum - situacija na bojnom polju je bila kritična!

Tanjug

14. 11. 2020. u 09:01

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan rekao je večeras da se o sporazumu o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu nije raspravljalo, jer je trebalo da se usvoji brzo, u trenutku kada je situacija na bojnom polju bila kritična.

ПОСЛЕ ПАДА ШУШИЈА НИЈЕ БИЛО СВРХЕ:  Пашињан открио зашто је потписан споразум - ситуација на бојном пољу је била критична!

Foto: Depositphotos/EPA

On je u intervjuu za jermensku nacionalnu televiziju objasnio da je pad grada Šuši bio trenutak kada je Jermenija shvatila da je "rat u Nagorno-Karabahu izgubio značenje".

- Nakon pada Šušija, bilo je jasno da za nas nema svrhe da se borimo. Nakon toga nismo mogli da preokrenemo stvari u ratu - rekao je Pašinjan, prenosi Tas s.

Premijer Jermenije Nikol Pašinijan, predsednik Azerbejdažana Ilham Alijev i ruski predsednik Vladimir Putin potpisali su 9. novembra sporazum o okončanju rata oko Nagorno-Karabaha.

Nakon što je saopšteno da je postignut sporazum o okončanju rata u Nagorno-Karabahu u Jerevanu su izbili neredi, a demonstranti zahtevali ostavku premijera nazivajući ga izdajnikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)