BIO SAM SIGURAN DA ĆE JERMENIJA POBEDITI: Čovek kog je ceo svet "upoznao" utučen, Ovanisijan podneo ostavku

Novosti online

12. 11. 2020. u 20:22

PORTPAROL Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan, koji je svakodnevno izveštavao o operacijama i dešavanjima u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, saopštio je da napušta dosadašnju funkciju.

БИО САМ СИГУРАН ДА ЋЕ ЈЕРМЕНИЈА ПОБЕДИТИ: Човек ког је цео свет упознао утучен, Ованисијан поднео оставку

Foto: Printscreen

- Tokom ovog rata ja sam vodio svoju borbu na četvrtoj, "informacionoj platformi". Kako sam to radio – oceniće vreme i profesionalni istraživači. Ne postoji čovek bez mana. Informacije koje sam pružao javnosti uglavnom su se zasnivale na izveštajima Generalštaba Oružanih snaga Jermenije i Armije odbrane Nagorno-Karabaha. Da, ja sam bio siguran da ćemo pobediti, ta ubeđenost se temeljila na borbama koje su vodili moji ratni drugovi. Napustio sam funkciju devetog novembra - napisao je Ovanisjan na fejsbuku.

On je dodao da će nastaviti da radi u naučnoj oblasti i zamolio je da ga ne kontaktiraju „sa različitim predlozima“.

- Politikom se nisam bavio, niti nameravam. Klanjam se našim poginulim herojima - poručio je Ovanisjan.

U noći 10. novembra Rusija, Azerbejdžan i Jermenija potpisali su sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Kefalo

12.11.2020. 20:56

Kad pogledas ovaj konflikt, onda shvatis da mozda Milosevic nije "prodao" Krajinu, kao sto Krajiski Srbi vecinom govore. Ogromni ljudi su poginuli a na kraju za nista. Mislim da je Milosevic znao da ce biti situacija ista, I znao da Srbija nesme da se mesa, kao ste se ni Jermenija nije mesala. Copy Krajina Paste Nagorno.

Denis

16.11.2020. 13:57

@Kefalo - Ако је неко издао Крајину онда су то Крајишници, њих стотине хиљада по Србији, Аустрији, Словенији, Хрватској, Немачкој, Швајцарској и Италији се није јавило да буду војници, само да су се сви из тз Хрватске јавили Крјаина је могла да има око 150 000 војника. А на Крају су имали мање од 40 000, половина тога у Источној Славонији, Барањи и западном Срему. А о томе како су се борили и не треба трошити речи, Херцеговина је била у још очајнијем положају, па и дан данас може да се оде и у Невесиње и у Требиње, Фочу и Гацко ...

ranko75

13.11.2020. 21:09

SAD u jermeniji je imala najvecu ambasadu od 1500 ljudi, za nekoliko godina su Soroseve fondacije dovele na vlast svoga Pasinjana, Pasinjan je Sorosevac, koji je i ranije govorio kako je Karabah balast za Jermeniju, kao sto doticni nas prijatelj Sorosa to tvrdi za Kosovo kada je u odredjenom krugu, i Pasinjan je izdao Karabah. Susu su bili oslobodili i kada su trebali da udju jermenski tenkovi dobili su komandu da se vrate. To je vele izdaja a vojska im se junacki borila.