DOBROVOLJCI SE VAKCINIŠU U NOVEMBRU: Masovna vakcinacija u Rusiji počinje 2021. godine

Novosti onlajn

02. 11. 2020. u 17:27

PLANIRANO je da masovna vakcinacija protiv virusa korona vakcinom „EpiVakKorona“ započne 2021. godine, izjavio je direktor centra „Vektor“ Rinat Makjutov.

ДОБРОВОЉЦИ СЕ ВАКЦИНИШУ У НОВЕМБРУ: Масовна вакцинација у Русији почиње 2021. године

Foto AP

- Početak kampanje masovne vakcinacije planiran je 2021. godine - saopštio je on portalu stopkoronavirus.rf.

Kako je rekao, prioriteti prilikom vakcinacije biće zaposleni u medicinskim i obrazovnim organizacijama, policiji, javnom prevozu, trgovini i mnogi drugi čiji je rad povezan sa neposrednim kontaktom sa velikim brojem ljudi.

Direktor „Vektora“ je istakao da je jedna od prednosti vakcine „EpiVakKorona“ njena efikasnost protiv genetski i antigenski heterogenih sojeva virusa.

Vakcinacija prvih dobrovoljaca – u novembru

Istovremeno, pres-služba ruske agencije za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) saopštila je da će prvi dobrovoljci, koji učestvuju u postregistracionim ispitivanjima te vakcine, primiti vakcinu u novembru.

Rospotrebnadzor je dodao da „Vektor“ sada prizvodi vakcinu za postregistracijska ispitivanja i da odabir dobrovoljaca još nije počeo.

- Ispitivanje će se odvijati u nekoliko regiona Ruske Federacije. U toku su pregovori sa organizacijama na osnovu kojih će dobrovoljci biti vakcinisani - saopštila je pres-služba.

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Direktor Centra „Vektor“ je nedavno saopštio da bi postregistraciona ispitivanja vakcine mogla početi u novembru.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati