FAUČI PONOVO KRITIKOVAO BELU KUĆU: Loša strategija suzbijanja korone

Tanjug

02. 11. 2020. u 10:02

ФАУЧИ ПОНОВО КРИТИКОВАО БЕЛУ КУЋУ: Лоша стратегија сузбијања короне

Foto: AP

GLAVNI američki epidemiolog Entoni Fauči nekoliko dana pre predsedničkih izbora ponovo je kritikovao Belu kuću zbog njene strategije u suzbijanju širenja pandemije korona virusa.

On je za "Vašington post" rekao da je Bela kuća dopustila da na njenu strategiju borbe protiv virusa utiče mišljenje neuroradiologa Skota Atlasa, koji, kako tvrdi Fauči, nema nikakvo obrazovanje u oblasti zaraznih bolesti.

Fauči je rekao da je nezadovoljan porukama Atlasa, koji je nedavno postao glavni predsednikov savetnik za kovid-19.

Atlas, član radne grupe za korona virus Bele kuće, postao je sve bliži predsedniku nakon što su se Fauči i lekarka Debora Birks povukli iz javnosti, piše "Vašington post".

Atlas je, kako navodi taj dnevni list, umanjivao važnost nošenja zaštitnih maski i govorio da nije toliko bitno testirati asimptomatske osobe.

-Stvarno imam problema s tim čovekom. On je pametan momak, ali govori o stvarima o kojima nema stvarnog znanja ili iskustva. Kada secirate to što je rekao, vidite da to nema nikakvog smisla- rekao je Fauči.

Fauci i Debora Birks bile su glavne osobe u kreiranju strategije zaustavljanja širenja kovida-19 u prvim danima pandemije u SAD, ali, kako je vreme odmicalo, tako je Tramp postajao "sve frustriraniji" Faučijevim nastupima u medijima, navodi Si-En-En.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)