FAUČI PONOVO KRITIKOVAO BELU KUĆU: Loša strategija suzbijanja korone

Tanjug

02. 11. 2020. u 10:02

GLAVNI američki epidemiolog Entoni Fauči nekoliko dana pre predsedničkih izbora ponovo je kritikovao Belu kuću zbog njene strategije u suzbijanju širenja pandemije korona virusa.

ФАУЧИ ПОНОВО КРИТИКОВАО БЕЛУ КУЋУ: Лоша стратегија сузбијања короне

Foto: AP

On je za "Vašington post" rekao da je Bela kuća dopustila da na njenu strategiju borbe protiv virusa utiče mišljenje neuroradiologa Skota Atlasa, koji, kako tvrdi Fauči, nema nikakvo obrazovanje u oblasti zaraznih bolesti.

Fauči je rekao da je nezadovoljan porukama Atlasa, koji je nedavno postao glavni predsednikov savetnik za kovid-19.

Atlas, član radne grupe za korona virus Bele kuće, postao je sve bliži predsedniku nakon što su se Fauči i lekarka Debora Birks povukli iz javnosti, piše "Vašington post".

Atlas je, kako navodi taj dnevni list, umanjivao važnost nošenja zaštitnih maski i govorio da nije toliko bitno testirati asimptomatske osobe.

-Stvarno imam problema s tim čovekom. On je pametan momak, ali govori o stvarima o kojima nema stvarnog znanja ili iskustva. Kada secirate to što je rekao, vidite da to nema nikakvog smisla- rekao je Fauči.

Fauci i Debora Birks bile su glavne osobe u kreiranju strategije zaustavljanja širenja kovida-19 u prvim danima pandemije u SAD, ali, kako je vreme odmicalo, tako je Tramp postajao "sve frustriraniji" Faučijevim nastupima u medijima, navodi Si-En-En.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024