USPEH RUSKIH BEZBEDNJAKA: Tokom 2019. neutralisano 60 „spavajućih ćelija“ ekstremističkih organizacija

Novosti online

30. 10. 2020. u 17:47

RUSKE snage bezbednosti su u centralnoj Rusiji tokom prošle godine neutralisale 60 „spavajućih ćelija“ ekstremističkih organizacija, izjavio je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

УСПЕХ РУСКИХ БЕЗБЕДЊАКА: Током 2019. неутралисано 60 „спавајућих ћелија“ екстремистичких организација

Foto: printskrin JuTjub

-U posebno rizičnoj grupi su mladi migranti koji je ne prihvataju socijalno.kulturne obrasce ruskog društva i nosioci su ekstremističkih uverenja verskog karaktera. Oni predstavljaju bazu resursa za terorističke i ekstremističke organizacije- rekao je Patrušev na on-lajn sednici o pitanjima nacionalne bezbednosti.

On je, takođe, konstatovao da su radikalni islamski fundamentalisti pojačali aktivnosti s ciljem da islam prime lica koja tradicionalno nisu orijentisana ka muslimanskoj kulturi.

-U cilju uvlačenja mladih u protivpravne akcije predstavnici radikalnih islamističkih fundamentalista pojačali su aktivnosti kako bi se u islam preobratili oni koji tradicionalno nisu tako orijentisani- naveo je on.

Naveo je i podatak da svoje pozicije u Rusiju jačaju i ekstremističke organizacije kao što si „Jehovini svedoci“, sajentolozi i druge.

Reč je o organizacijama kojima je zabranjen rad u Rusiji.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati