BIZARAN KVIZ NJUJORK TAJMSA: Šta imate u frižideru govori o tome da li ste Trampov ili Bajdenov glasač (FOTO)

Novosti online

28. 10. 2020. u 20:39 >> 20:39

БИЗАРАН КВИЗ ЊУЈОРК ТАЈМСА: Шта имате у фрижидеру говори о томе да ли сте Трампов или Бајденов гласач (ФОТО)

FOTO: EPA

BIZARNI kviz koji je organizovao NJujork Tajms pomogao je samo da se produbi ionako velika podela među građanima SAD.

Novine su tražile od čitaoca da fotografije iz frižidera usklade sa pristalicama predsednika Donalda Trampa i demokratskog protivkandidata DŽozefa Bajdena.

Na osnovu stotina fotografija iz kviza nameće se zaključak (pun predrasuda):

Trampove pristalice imaju frižidere pune piva, gaziranih sokova, pržane piletine, bokale slatkog čaja, margarina...

S druge strane Bajdena podržavaju ljudi koji imaju Brita filtere za vodu, kiflice i skupo organsko mleko (kravlje ili od soje).

Da nije baš sve tako jednostavno potrudili su se i “Bajdenovi” frižideri prepuni majoneza i mleka, odnosno “Trampovi” u kome dominiraju Čobani jogurt, sir rikota i voćni sokovi. “Bajdenov” frižider je uglavnom bio prazan, osim pregršt konzervi i velikog kečapa, “Trampov” pun.

NJujork Tajms je, ipak, insistarao na “inkriminišućim” detaljima – Trampovi frižideri su puni nezdrave hrane, a Bajdenovi puni skupe zdrave hrane, uprkos činjenici da su ostaci hrane u njima često govorili suprotno.

Usledio je i niz kritika, od onoh sakastičnih do oštrih – ko je dao pravo Tajmsu da deli Amerikance po frižiderima...

Rezultati su poražavajući – oko 12 odsto ispitanika je priznalo da „nije imalo pristup hrani koja im je bila potrebna u prethodne dve nedelje“ i priznalo da su „prazni ili gotovo prazni frižideri bili približno ravnomerno podeljeni između pristalica Trampa i Bajdena“!

Pitanje kom marketinškom magu je uopšte pala na pamet ideja da će (dodatnom) podelom Amerikanaca, sada po sadržaju frižidera dodati još neki poen Bajdenu biće verovatno poznata posle izbora zakazanih za 3. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)