ZNAČAJNO POVEĆAVAJU KOLIČINE: Rusija registrovala još jednog proizvođača vakcine "Sputnjik V"

Novosti onlajn

26. 10. 2020. u 12:40

MINISTARSTVO zdravlja Rusije registrovalo je još jednog proizvođača vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik V“, kompaniju „Generium“, saopštila je pres služba Ministarstva.

ЗНАЧАЈНО ПОВЕЋАВАЈУ КОЛИЧИНЕ: Русија регистровала још једног произвођача вакцине Спутњик V

Foto: AP

- Novi proizvođač će značajno povećati količine vakcine, a time i broj Rusa vakcinisanih protiv kovida 19 - navelo je ministarstvo.

Ranije je „Medgamal“ uvršten u ogranak istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i kompanije „Binofarm“.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije u avgustu je registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživači centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“.

U oktobru je registrovana druga vakcina „EpiVakKorona“ koja je napravljena centru „Vektor“ Rospotrebnadzora. Trenutno se vrše klinička ispitivanja treće vakcine koju su razvili stručnjaci iz Kirovskog naučnog centra „Čumakov“.

Prema rečima ministra zdravlja Mihaila Muraška masovna vakcinacija će započeti nakon pokretanja velikih obima proizvodnje i biće besplatna.

Ranije je ministar industrije i trgovine Denis Manturov rekao da je planirano da proizvodnja vakcine „Sputnjik V“ u Rusiji bude do milion i po doza do kraja godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024