GLAVNO AMERIČKO ORUŽJE ZA NAPAD NA RUSIJU: Nadmoć NATO-a se zasniva na njemu, samo ove godine dobiće ih na stotine (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2020. u 11:53

ГЛАВНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ЗА НАПАД НА РУСИЈУ: Надмоћ НАТО-а се заснива на њему, само ове године добиће их на стотине (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

AMERIČKI lovac pete generacije F-35 je glavno oružje pomoću kojeg je moguće pružiti otpor Rusiji u slučaju vojnog konflikta u Evropi, saoptšeno je iz američkog strateškog analitičkog centra „RAND“.

Kako se navodi, nadmoć NATO-a će se zasnivati upravo na tome, budući da je u planu da Alijansa tokom 2020. godine dobije stotine ovih letelica.

Prema tvrdnjama američkog analitičkog centra, lovac F-35 je u stanju da probije ruski sistem protivvazduhoplovne odbrane i da napravi prevagu u prvim časovima sukoba.

Inače, američki avion F-35 je lovac-bombarder pete generacije koja se nalazi u arsenalu mnogih zapadnih zemalja, a razvoj ove letelice do sada je Ameriku koštao 1,5 biliona dolara.

Uprkos tome, prema pisanju američkih medija, prošlog novembra Pentagon je imao velikih problema prilikom servisiranja ovih letelica budući da na lageru nije imao dovoljno rezervnih delova za njihovo održavanje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

maniks

24.10.2020. 14:56

Prva Americka raketa koja udari na teritoriju Rusije odgovor treba biti takav da odmah odgovore gadjanjem teritorije SAD a ne Evrope Ovi bi da ratuju u Evropi a da snimaju filmove po Americi.

Gamailo

24.10.2020. 15:19

Lažni Amerikanci marš sa Severnog Američkog kontinenta. Egipćani vi koji se lažno predstavljate Izraelcima marš u Egipat. Lažni Australijanci vi koji niste Aborđini marš sa Australijanskog Kontinenta .