SIRIJAC NOŽEM NAPAO TURISTE: Uhapšen radikalni islamista koji je u Drezdenu ubio jednog muškarca

Tanjug

22. 10. 2020. u 00:33

NEMAČKA policija uhapsila je 20-godišnjeg Sirijca osumnjičenog da je početkom oktobra napao nožem dvojicu turista u istočnom gradu Drezdenu, usmrtivši jednog od njih, saopštila je danas policija.

СИРИЈАЦ НОЖЕМ НАПАО ТУРИСТЕ: Ухапшен радикални исламиста који је у Дрездену убио једног мушкарца

Foto: AP

Osumnjičeni je priveden kasno sinoć kada su istražitelji pronašli tragove koji ga povezuju sa zločinom, saopštila je policija iz Drezdena, preneo je Rojters.

Magazin "Špigel" objavio je da je osumnjičeni godinama poznat nemačkim vlastima kao islamiski radikalista.

Bio je osuđen na više od dve godine zatvora zbog podstrekivanja na zločin protiv države i regrutovanja članova za Islamsku državu u prošlosti.

Sirijac je došao u Nemačku 2015. godine na vrhuncu migrantske krize i odbijen mu je azil, preneo je "Špigel".

Razlog napada bio je nejasan.

Žrtve, jedna stara 53, a druga 55 godina, bili su Nemci iz zapadne države Severna Rajna-Vestfalija koji su bili na odmoru u Drezdenu, navela je policija.

U napadu nožem oni su teško povređeni, a 55-godišnjak je kasnije preminuo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo