MEDVEDEV: Rusija zabrinuta zbog bioloških istraživanja SAD

Tanjug

20. 10. 2020. u 17:13

AMERIČKO istraživanje u biološkim laboratorijama izaziva zabrinutost zbog nedostatka transparentnosti i propisa međunarodnih instituta, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije i bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ: Русија забринута због биолошких истраживања САД

Foto: AP - Alexei Nikolsky

"Istraživačka aktivnost nekih zemalja, pre svega Sjedinjenih Američkih Država u biološkim laboratorijama izazivaju ozbiljnu zabrinutost, rekao je Medvedev otvarajući sednicu međuagencijske komisije Saveta bezbednosti Rusije za stvaranje sistema zaštite od novih infekcija, preneo je TASS.

"Zašto ovakva aktivnost pokreće pitanja? Nije transparentna. Sprovodi se izolovano od pristupa koje koristi međunarodna zajednica i zato podstiče pitanja", objasnio je Medvedev.

To pitanje postaje posebno važno danas, istakao je bivši ruski premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi