RATNICI "TVITERA" U SAN FRANCISKU: Nasilje usled pokušaja Trampovih pristalica da ukažu na cenzuru

D. SAVIĆ

19. 10. 2020. u 10:40

PROTEST protiv cenzure i za slobodu govora na društvenoj mreži "Tviter" pretvorio se u nasilje na ulicama kalifornijskog grada San Franciska, kada su stotine demonstratora ultralevičarske organizacije "Antifa" napali demonstrante. Organizatoru protesta protiv cenzure sledbenici "Antife" izbili su zub!

РАТНИЦИ ТВИТЕРА У САН ФРАНЦИСКУ: Насиље услед покушаја Трампових присталица да укажу на цензуру

Foto Tanjug/AP

Konzervativna grupa Tim "spasti Ameriku" je organizovala protest protiv "Tvitera", koji učestalo cenzuriše objave šefa Bele kuće Donalda Trampa, dok istovremeno podržava demokratskog kandidata Džozefa Bajdena, zabranjujući po njega kompromitujuće tekstove.

Demonstranti su sa Trga Ujedinjenih nacija planirali da krenu ka obližnjem sedištu "Tvitera" u San Francisku. U tome ih je, kako prenose mediji u SAD, osujetila razjarena grupa koja je na silu uletela na skup.

Povređeno je više demonstranata koji su nosili majice s natpisom "Tramp 2020". Neki su završili u bolnici, s prelomima.

PODELjENE I ŽENE

Više hiljada uglavnom mladih žena u Vašingtonu (na slici) i drugim američkim gradovima pozivalo je birače da 3. novembra na glasaju za Trampa, ujedno protestujući i zbog nominacije konzervativne sudije Ejmi Koni Beret za sudiju Vrhovnog suda. Istovremeno, ispred zgrade Vrhovnog suda, konzervativna ženska grupa organizovala je kontramiting. I Nezavisni ženski forum planira skup "Ja sam uz nju" kako bi podržale potvrdu sudije Beret, o čijoj nominaciji se glasa u Senatu ove nedelje.

Kamera je zabeležila trenutak kada je organizator protesta Filip Anderson zadobio udarac kojim mu je izbijen zub. Anderson je objavio da ga je napala "Antifa".

- Ovo se događa kada izgubite slobodu govora. Ovo se događa, Ameriko. U ovo se pretvara naša zemlja - upozorio je Anderson.

Društvene mreže našle su se na meti kritičara zbog cenzurisanja sadržaja. Prošle nedelje Tviter je "prikačio" upozorenje na poruku Trampa koji je poredio virus korona s gripom, dok je "Fejsbuk" u potpunosti povukao tu poruku.

Istovremeno, "Tviter" je "zaključao" nalog američkog dnevnika "Njujork posta" zbog tvita u vezi sa malverzacijama u Ukrajini Hanera Bajdena, sina predsedničkog kandidata demokrata Džozefa Bajdena. S druge strane, američki mediji prenose "žestoke" postove rukovodilaca "Tvitera" protiv Trampa.

Foto Tanjug/AP

Zaposleni u "Tviteru" otvoreno podržavaju Bajdena, dok pojedini mediji u SAD beleže da zaposleni u kompaniji aktuelnog predsednika nazivaju "svinjom". Na meti se našla i prva dama Melanija Tramp kao "moguća seksualna radnica".

- Ne zapošljavamo na osnovu političkih uverenja i u potpunosti podržavamo pravo naših radnika da se izraze i podrže ono za šta su - objavila je "Tviterova" šefica za ljudske resurse Dženifer Kristi za američke medije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)