KRVAVE BORBE NA KAVKAZU: Baku i dalje pokušava da probije odbranu, jedno mesto je ključna tačka

Novosti online

18. 10. 2020. u 10:15

U NEKIM delovima linije razdvajanja u Karabahu se poštuje režim humanitarnog prekida vatre, ali postoje delovi gde Azerbejdžan pokušava da probije odbranu, izjavio je savetnik predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah David Babajan.

КРВАВЕ БОРБЕ НА КАВКАЗУ: Баку и даље покушава да пробије одбрану, једно место је кључна тачка

Foto: Printscreen/Jutjub

- Sve ove akcije se suzbijaju. Mislim da će neprijatelj nastaviti sa aktivnim delovanjem u nekim oblastima - rekao je Babajan tokom brifinga.

Prema njegovim rečima, glavni cilj azerbejdžanske vojske je veštačko jezero na reci Araks, na granici sa Iranom, koji uglavnom koristi iranska strana.

- Neprijatelj pokušava da onesposobi ili zauzme ovo strateški važno čvorište, kako bi stekao poluge uticaja nad Iranom - rekao je Babajan.

Savetnik predsednika naglasio je da je režim prekida vatre vremenski neograničen, uprkos tvrdnjama pojedinih predstavnika azerbejdžanske strane.

- Ako govore o nekoliko dana, znači da nameravaju da pribegnu novim akcijama. Ali ovo primirje je vremenski neograničeno - dodao je on.

Ranije je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila da je Azerbejdžan jutros krenuo u ofanzivu u Karabahu, dok Baku optužuje Jerevan da artiljerijski napad na azerbejdžanske pozicije na liniji razdvajanja.

U međuvremenu, dopisnik Sputnjika iz prestonice Karabaha javlja da je noć u Stepanekertu, prestonici Nagorno-Karabaha, protekla mirno.

Podsetimo, Jermenija i Azerbejdžan su juče saopštili odluku o uspostavljanju primirju od ponoći 18. oktobra.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!