ŽESTOKE BORBE NA JUŽNOM FRONTU: Velika ofanziva Azera, uz podršku artiljerije i dronova

Novosti online

16. 10. 2020. u 23:23

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ЈУЖНОМ ФРОНТУ: Велика офанзива Азера, уз подршку артиљерије и дронова

Foto: Tviter

U JUŽNOM pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu nastavljaju se teške borbe, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.

„Danas je u južnom i severnom pravcu linije dodira, nakon masovne artiljerijske pripreme uz podršku bespilotnih letelica, avijacije i raketnih sredstava, protivnik prešao u ofanzivu velikih razmera. Žestoke borbe su posebno vođene u južnom pravcu. Nakon dva napada u severnom pravcu protivnik je odbijen. Nije uspeo da zauzme nijedan položaj niti uzvišenje. Nastavljaju se teške borbe na jugu“, rekao je Ovanisjan, istakavši da su se jermenske snage pregrupisale u nekim delovima.

Ovanisjan je takođe saopštio da se najupornije borbe vode na jugu i na severu. Dodao je da nema promena u pravcu Gadruta.

Foto: Tviter MO Azerbejdžana

Ranije je saopšteno da su se u prestonici nepriznatog Nagorno-Karabaha Stepanakertu oglasile sirene za vazdušnu opasnost, prvi put od utorka ujutru, 13. oktobra.

Informacije je potvrdio i ombudsman nepriznatog Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan, istakavši da Stepanakert gađaju teškim raketama.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Prle

17.10.2020. 06:04

Да, квалитетни дронови су будућност! Верујем да за неколико година, десетак рецимо ће авиони отићи у прошлост. Дрон ем лети више, брже, тачније циља боље уз то јефтиније је и пилот није потребан!

nenad

17.10.2020. 11:08

svaki rat koji se vodi na planeti zemlja, pridonosi brzom unistavanju cijelog covjecanstva, i onoga najvaznijeg a to je majka priroda, ako se ovakvo nastave i dalje slijedi nam nestanak populacije. mir i dobro ljudima dobre volje. samo ludjaci i fanatici vole rat i oruzje. pozdrav domovini. Green peace.