RUSKA "ZVER" NE PROMAŠUJE: Turska uspešno testirala S-400, sve rakete pogodile mete

Novosti online

16. 10. 2020. u 16:59

TURSKA je na severu zemlje uspešno testirala sisteme PVO S-400 koje je nabavila od Rusije – sve rakete su pogodile ciljeve, saopštio je izvor iz vojno-tehničke sfere.

РУСКА ЗВЕР НЕ ПРОМАШУЈЕ: Турска успешно тестирала С-400, све ракете погодиле мете

Foto: EPA

- Turska je uspešno testiranja sisteme S-400 u oblasti Sinopa. Tri lansirane rakete su pogodile tri mete - rekao je izvor.

Federalna služba za vojno-tehničku saradnju Rusije ne komentariše ove informacije.

Turski mediji su ranije danas objavili video lansiranja rakete u crnomorskom području Sinopa, gde se testira protivraketni sistem S-400.

​Turska vojska je rasporedila ruske PVO sisteme S-400 u crnomorsku provinciju Samsun. Agencija je objavila snimke očevidaca, na kojima se vide kolone vojnih vozila koje nose protivraketne sisteme S-400. Kolona se kretala prema susednoj provinciji Sinop, gde je planirano testiranje. Turske vlasti još nisu dale zvanične izjave.

Isporuke najnovijih ruskih PVO sistema S-400, koji su izazvali krizu u odnosima Turske sa Sjedinjenim Američkim Državama, počele su sredinom jula 2019. godine.

Vašington je zahtevao od Turske da odustane od dogovora i zauzvrat kupi američke sisteme „Patriot“, preteći da će odložiti ili čak otkazati prodaju najnovijih lovaca F-35 Turskoj.

Pored toga je saopšteno i da će Amerika uvesti i sankcije u skladu sa „CAATSA“ (zakon „O suprotstavljanju američkim protivnicima sankcijama“). Ankara je odbila zahtev i nastavila pregovore o isporuci dodatne serije S-400.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna