FILMSKI IZLAZAK TRAMPA IZ BOLNICE: Detalji povratka predsednika SAD u Belu kuću (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 10. 2020. u 11:31

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izašao je iz vojne bolnice, gde se tri dana lečio od kovida-19, i vratio se u Belu kuću.

ФИЛМСКИ ИЗЛАЗАК ТРАМПА ИЗ БОЛНИЦЕ: Детаљи повратка председника САД у Белу кућу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Tramp je sa maskom na licu i podignutom pesnicom izašao iz Nacionalnog vojnog medicinskog centra „Volter Rid“ i ušao u vozilo, kojim se odvezao do vojnog aerodroma na kratki let helikopterom nazad do Bele kuće.

„Hvala vam puno“, rekao je okupljenim novinarima Tramp.

Tramp je objavio i kratku video-poruku na Tviteru u kojoj je Amerikancima poručio da na raspolaganju imaju najbolje, nedavno razvijene, lekove.

 

​„Otišao sam u bolnicu, nisam se najbolje osećao i već pre dva dana sam se osećao sjajno... Živimo u najboljoj zemlji na svetu“, rekao je Tramp.

Tramp je istakao da je „sada dobro“ i da je „možda i imun“, navodeći da „uskoro stižu vakcine“.

 

Kako je najavljeno, Tramp će nastaviti da prima terapiju u Beloj kući.

Lekar američkog predsednika Šon Konli je saopštio da je Tramp u poslednja 24 sata zadovoljio standardne bolničke kriterijume da bude otpušten iz bolnice. On je dodao da Tramp nije imao temperaturu više od 72 sata i da ima normalan nivo kiseonika.

„Iako nije potpuno van opasnosti, tim i ja smo saglasni da naše evaluacije, a što je najvažnije — njegov klinički status, podržavaju predsednikov bezbedan povratak kući, gde će 24 sata dnevno imati najbolju medicinsku negu na svetu“, rekao je Konli.

Trampov tim lekara objavio je i da će predsednik petu dozu leka remdesivir dobiti u utorak u Beloj kući, preneo je Tanjug.

Pre izlaska iz bolnice, Tramp je poručio Amerikancima da ne treba da dozvole da pandemija kontroliše njihove živote.

On je, takođe, istakao da će se uskoro vratiti kampanji.

Tramp je u ponedeljak u popodnevnim satima izjavio da se oseća „bolje nego pre 20 godina“ i najavio da će predveče napustiti vojnu bolnicu.

Za Trampa pripremljena nova kancelarija u Beloj kući

Kako je objavio Si-En-En, pozivajući se na obaveštene izvore, kada se Tramp bude vratio na posao, njegov radni prostor biće smešten u privremenoj kancelariji na nivou podruma pored bolničkog krila Bele kuće.

Trampova kancelarija je, inače, na trećem spratu Bele kuće, dok će nova privremena kancelarija biti pozicionirana tako da lekari i medicinska oprema budu u blizini za slučaj potrebe.

​Prostorija u kojoj će biti smešten nalazi se odmah do medicinskog odeljenja, koje uključuje sobu za prijem, sobu za pregled i kancelariju predsednikovog lekara.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)