RUSKA VOJSKA U SIRIJI OTKRILA STRAŠAN PLAN: Admiral Grinkevič progovorio o provokacijama koje pripremaju teroristi

Novosti online

20. 09. 2020. u 21:53

TERORISTI planiraju da izrežiraju napad na dva sela u Idlibu kako bi optužili sirijsku vojsku za upotrebu hemijskog oružja, saopštio je na brifingu zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

РУСКА ВОЈСКА У СИРИЈИ ОТКРИЛА СТРАШАН ПЛАН: Адмирал Гринкевич проговорио о провокацијама које припремају терористи

Foto: EPA

Grinkevič napominje da je Centar dobio informacije da teroristička grupa Hajat Tahrir el Šam priprema „provokacije sa korišćenjem otrovnih supstanci u južnom delu zone deeskalacije Idlib“.

- Narednih dana teroristi planiraju da insceniraju napade u naseljima Eriha i Besames u provinciji Idlib kako bi optužili sirijske vladine snage za upotrebu hemijskog oružja protiv civila. Prema dostupnim informacijama, u pripremi planiranih mesta za provokaciju, uključujući i video-snimanje, neposredno učestvuju aktivisti pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi - navodi se u saopštenju Centra.

Takođe se ističe da ruski Centar za pomirenje poziva komandante ilegalnih oružanih grupa „da odustanu od oružane provokacije i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima pod njihovom kontrolom“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)