TRAMPE, ODUVAĆEMO TI TU PERIKU SA GLAVE: Iranski general zapretio američkom predsedniku, evo šta je razlog "rata rečima"

Novosti online/Đ. M.

19. 09. 2020. u 21:12

KOMANDANT iranske Revolucionarne garde Hosein Salami je odgovorio na pretnje Donalda Trampa, čime se iransko-američki rat rečima dodatno zahuktao.

ТРАМПЕ, ОДУВАЋЕМО ТИ ТУ ПЕРИКУ СА ГЛАВЕ: Ирански генерал запретио америчком председнику, ево шта је разлог рата речима

Foto: EPA

Američki predsednik je ove nedelje na svom tviter nalogu napisao da će na bilo koji napad Irana na SAD biti odgovoreno 1.000 puta jače. Takve izjave su usledile nakon pisanja medija da Teheran navodno ima u planu da ubije američku ambasadorku u Južnoj Africi Lanu Marks, piše Raša Tudej.

Salami je rešio da odgovori direktno Trampu, poslavši mu uvredljivu, ličnu poruku.

- Ako bude falila dlaka sa glave bilo kom Irancu, oduvaćemo ti tu periku - rekao je Salami.

Iranski general je potom dodao da ne postoji bilo koji razlog da Teheran pokuša da ubije američku ambasadorku, rekavši da je to samo pisanje neobjektivnih medija.

Hosein Salami/Foto: EPA

Uzavrela američko-iranska prepirka eskalirala je poslednjih nedelja, uglavnom zbog pretnji Vašingtona da će vratiti na snagu kaznene mere prema Teheranu.

Prošlog meseca Vašington je pretrpeo ponižavajući poraz u Savetu bezbednosti UN-a nakon što je većina njegovih članica - uključujući Britaniju, Francusku i Nemačku, koje se i dalje drže nuklearnog dogovora sa Teheranom - odbila američki predlog za ponovnim uvođenjem sankcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VANJA ŠČEPAO DŽAKU ZA GRLO: Dramatičan detalj koji je svima promakao - provokacije uzburkale emocije srpskih fudbalera (FOTO)