IZRUČIO DVE TONE ŠKOLJKI PRED POLICIJSKOM PREFEKTUROM: Vlasnika restorana iznervirala odluka vlasti

Stalni dopisnik iz Pariza - Goran Čvorović

08. 09. 2020. u 00:06

VLASNIK poznatih restorana iz Lila, iznerviran odlukom vlasti da zbog korona virusa narede ranije zatvaranje ugostiteljskih objekata, prosuo je u ponedeljak dve tone školjki ispred policijske prefekture u ovom severnom francuskom gradu.

ИЗРУЧИО ДВЕ ТОНЕ ШКОЉКИ ПРЕД ПОЛИЦИЈСКОМ ПРЕФЕКТУРОМ: Власника ресторана изнервирала одлука власти

Tviter @j_bouteiller

Arno Menije je na ovaj način hteo da izrazi nezadovoljstvo zbog odluke koja je doneta na brzinu i koje ga je, kako kaže, sprečila da radi i da se na vreme organizuje.

Zbog epidemije, čuvena najveća evropska buvlja pijaca u Lilu, koja se održava jednom godišnje, i gde dolaze kupci iz okolnih zemalja, proteklog vikenda je organizovana drugačije, uz prodaju samo u buticima, i sa mnogo manje ljudi na ulicama.

Vrhunac je bio kada su u petak u 20 sati vlasti saopštile da će restorani moći da budu otvoreni samo do pola sata iza ponoći.

Vlasnik dva poznata restorana iz ovog grada ističe da je računao na epidemiju, pa je umesto 12 tona školjki, koliko obično naručuje, uzeo samo 6 tona, ali ni to nije imao kome da proda. Problem je i u tome što je samo sat ranije pre donošenja odluke privremeno zaposlio 24 radnika kao ispomoć, koji posle toga nisu imali posla.

Kupovna vrednost propalih školjki je oko pet hiljada evra. One su na trotoaru pred raskošnom kapijom Prefekture stajale oko sat, posle čega su ih počistile službe za održavanje čistoće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024