NASTAVAK SUKOBA U AMERICI: Jedan muškarac ubijen tokom protesta u Portlandu (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2020. u 12:01

JEDNA osoba ubijena je iz vatrenog oružja tokom sukoba koji su na ulicama američkog grada Portlanda sinoć izbili između pristalica predsednika SAD Donalda Trampa i demonstranata iz redova pokreta "Crni životi su važni".

НАСТАВАК СУКОБА У АМЕРИЦИ: Један мушкарац убијен током протеста у Портланду (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Do konfrontacije i fizičkih sukoba između demonstranata i Trampovih pristalica, koji su se kretali u koloni od oko 600 vozila, došlo je u centru grada, a još nije jasno da li je ubistvo direktno povezano sa tim, navodi AP.

Nekoliko stotina vozila prošlo je ulicama Portlanda u subotu uveče, od kojih su mnogi istakli zastave sa Trampovim ili Pensovim imenom. Bučna povorka krenula je iz predgrađa Portlanda, koji je bio domaćin pro-Trampovog mitinga ranije tog dana, i stigla je do grada do 18 sati, izveštava The Oregonian, prenosi RT.

Kada je karavan ušao u Portland, dočekali su ga demonstranti "Crni životi su važni", stajući na trotoare. Pojavili su se video snimci na kojima se vidi kako aktivisti bacaju projektile na automobile i pale transparente Trampove kampanje, a pro-Trampovi demonstranti odgovaraju biber-sprejom i pucaju iz pejntbola.

U jednom incidentu, demonstranti su preplavili raskrsnicu pokušavajući da spreče karavan da zauzme petlju oko centra grada. Vozači su, međutim, probili redove nakon što su aktiviste zalivali biber-sprejom i primorali da se raziđu.

Jedan od demonstranata, koji protestuje zbog ubistava crnaca, pokušao je da blokira povorku zaustavljanjem nasred puta i uključivanjem rotacije. Žena vozač navodno je protestovala zbog toga što je Portland "trebalo da bude napredan grad".

Na drugim snimcima se vide levo orijentisani demonstranti i Trampove pristalice kako se biju.

Bilo je izveštaja o hapšenjima. Predsednik Tramp, koji se kandiduje za svoj drugi mandat, optužio je gradonačelnika Portlanda koji je naklonjen demonstrantima, da je zatvorio oči pred praktično svakodnevnim sukobima aktivista i saveznih službenika bezbednosti.

Lokalne vlasti umanjile su nasilje i optužile predsednika za izlazak iz redova pošto je rasporedio dodatne savezne snage u Portland. Pro-Trampovi demonstranti pojavljuju se u Portlandu već tri vikenda zaredom.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024