"ŠARLI EBDO" PONOVO PRETERAO: Skandalozna karikatura satiričnog nedeljnika pred početak školske godine

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

29. 08. 2020. u 21:53

POZNAT po provokativnim karikaturama koje ponekad izazivaju veliku buru u francuskoj javnosti ali i celom svetu, francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" je, po oceni mnogih, ponovo preterao.

ШАРЛИ ЕБДО ПОНОВО ПРЕТЕРАО: Скандалозна карикатура сатиричног недељника пред почетак школске године

Novosti

U svom najnovijem broju objavio je, pred početak školske godine, skandaloznu karikaturu na kojoj dečak i devojčica, hodaju držeći se za ruke, dok na leđima, umesto torbi imaju - mrtvačke kovčege!

Crtež je propraćen dvosmislenim natpisom: "Povratak u škole: hoće li završiti godinu?"

Veliki broj ljudi je užasnut ovom karikaturom. Pojavilo se mnogo komentara u kojima se ističe da roditeljima u ovom trenutku nije lako i da im nije do smeha na ovaj način, mada je bilo i onih koji su se gorko nasmejali na ovaj vid više nego crnog humora.

U Francuskoj školska godina počinje 1. septembra, a nošenje maski je obavezno sa sve starije od 11 godina. Dodatnu buru ovih dana izazvao je premijer Žan Kasteks koji je savetovao bakama i dekama da ne dolaze po unuke ispred vrtića i škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)