NAJMOĆNIJI RATNI BROD NA SVETU: Američki "Forbs" oduševljen ruskom teškom raketnom krstaricom Admiral Nahimov (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2020. u 16:13

NOVI paket modernizacije učiniće tešku nuklearnu raketnu krstaricu Ruske flote "Admiral Nahimov" još snažnijim, piše Forbs.

НАЈМОЋНИЈИ РАТНИ БРОД НА СВЕТУ: Амерички Форбс одушевљен руском тешком ракетном крстарицом Адмирал Нахимов (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Brod je po veličini uporediv sa američkim brodovima klase "Ajova", ali znatno ih nadmašuje "i po konceptu, i u naoružanju", napominje se u članku.

- Sa novim oružjem i senzorima, "Admiral Nahimov" će postati najmoćniji površinski ratni brod na svetu - piše autor G. I. Saton.

Ogromna krstarica Projekat 1144.2 "Orlan" napravljena je na kraju Hladnog rata, i zasenila je sve druge površinske ratne brodove, piše Forbs.

Autor članka je "Admirala Nahimova" nazvao neverovatnim. Saton je skrenuo pažnju na činjenicu da je brod naoružan nadzvučnim raketama P-700 "Granit" - koje još nazivaju i  "ubicama nosača aviona".

Pored toga, brodski arsenal uključuje sisteme protivvazdušne odbrane S-300 i rakete 9K33 Osa.

Krstarica će biti opremljena hipersoničnim krstarećim raketama „Cirkon“. Već postojeće naoružanje će biti upotpunjeno sistemima Fort-M i Pantsir-M, kao i protivpodmorničkim oružjem "Paket-NK" i "Otvet".

Brod će biti predat Ruskoj floti 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku