LUKAŠENKO UĆUTKAO MAKRONA: Predlažem da posredujem u pregovorima sa Žutim prslucima, poruka i za Merkelovu

Novosti online

21. 08. 2020. u 15:31

ЛУКАШЕНКО УЋУТКАО МАКРОНА: Предлажем да посредујем у преговорима са Жутим прслуцима, порука и за Меркелову

Tanjug

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovorio je na napade predstavnika zapadnih zemalja.

On je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu predložio da bude posrednik u pregovorima između njega i Žutih prsluka, pošto je prethodno Makron ponudio da bude posrednik između demonstranata u Belorusiji i vlasti u toj zemlji. 

Lukašenko je nemačkom kancelaru Angeli Merkel poručio da Nemačka ne može da reši problem virusa korona. 

Takođe, Lukašenko je poručio Majku Pompeu da "gleda svoje stvari" i da zapadne zemlje pokušavaju da pažnju sa sopstvenih problema prebace na Belorusiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Jovovic Irena

22.08.2020. 10:53

Iskreno se nadam da ce Belorusija izbeci sudbinu YU i Srbije.Mi smo bili "pokusni kunic" Zapadu za razbijanje zemalja po svetu.Cekam da neko iskoristi to znanje i primeni ga na Amerikancima.Svi znamo da je vreme za to.Zasluzili su!

dane

23.08.2020. 03:05

Нека исто Немачка даде аутономиjу Лужичким Србима и право на службени jeзик и у школама до факултета. Локална органи реда да буду етнички. Ето свако има понешто да уради што ниje уредиjo. Нису сви безгрешни а jeдан баш грешан

sima

26.08.2020. 18:30

Problem je u tome što zapad nesme ni da pisne o nekom tobože napadu na Belorusiju? Oni dobro znaju šta bih ih tamo sačekalo. Zna ta banda teroristička i EU i njihovo upišano Nato kako bu prošli? Nije to Srbija? Upali bi oni da nije Rusije. Ovako mogu samo da sanjaju kao što je sanjao Hitler. A Merkel i Makaron da rešavaju svoje probleme?koji su mnogo veći od Beloruskih. Svi bih da rešavaju tuđe stvari al svoje guraju u mrak da ih sakriju.