BELORUSIJI POTREBAN ŽRTVENI JARAC: Sprečen atentat na Lukašenkovu protivnicu - KGB presreo tajno saopštenje

Novosti online

10. 08. 2020. u 19:44

БЕЛОРУСИЈИ ПОТРЕБАН ЖРТВЕНИ ЈАРАЦ: Спречен атентат на Лукашенкову противницу - КГБ пресрео тајно саопштење

Foto: EPA

SPREČEN atentat na kandidata opozicije na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlanu Tihanovsku, saopštio je šef KGB Belorusije Valerij Vakuljčik.

Vakuljčik je saopštio da je iz opozicionarkinog štaba dobio informaciju da se plaše da može doći do provokacija i atentata na Tihanovsku.

On je naglasio da je pre toga Ministarstvo unutrašnjih poslova presrelo saopštenje da je u Belorusiji potreban „žrtveni jarac“.

Prema rečima šefa KGB, već je otkriven pošiljalac ovog saopštenja i uskoro će biti uhapšen.

- Mi smo ozbiljno prihvatili ovu informaciju. Ja sam doneo odluku da izdvojim 120 pripadnika za obezbeđenje izbornog štaba - rekao je on.

Vukuljčuk je dodao da se obezbeđenje trudi da ne privlači pažnju, ali je njihovo prisustvo očigledno.

Prema preliminarnim podacima CIK Belorusije, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na izborima je osvojio 80,08 odsto glasova. Za Svetlanu Tihonovsku, koja je na drugom mestu, glasalo je 10,09 odsto birača. Međutim, ona nije priznala poraz, ali nije nije ni podržala proteste.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Milanče

10.08.2020. 20:42

Milo, Lukašenko, dinastija Kim i ostali ne daju vlast ni po koju cenu. Mogu se oni deklarisati kako hoće, komunjara ostaje komunjara! A što da ne... Kad mogu arapski monarsi, mogu i oni.

EvGenije

10.08.2020. 22:12

@Milanče - A šta je to američka "demokratija" npr. bolja? Evo 4 godine kako je Tramp pobedio na izborima, a tzv. duboka država mu to ne priznaje i podmeće mu klipove u točkove. Koronu su stvorili i raširili zbog njega, potplaćuju demonstrante da ruše gradove, uništavaju američku ekonomiju, sve ne bi li senilnog Bajdena izabrali za predsednika. Jeste, loši su ovi dugovečni diktatori, ali ni oni nisu svi isti (degutantno je porediti Lukašenka sa Đukanovićem, Mila treba porediti sa Eskobarom, Kaponeom i sličnima). I što preskoči Merkelovu, i ona je na vlasti skoro 30 godina?!

Sale

11.08.2020. 07:38

Ovo pre nešto kao žrtvena koza. Ili ćurka. Tipično po američki, ako nam nisi koristan živ, valjda možemo nešto od tebe da napravimo mrtvog. A ova zagrizla zapadni mamac ko slepa riba. Pa sad sve Lukašenkovi specijalci mora da je brane da joj pajtaši ne sunu metak u tu praznu glavu. Alal vera za zapadne "vrednosti".

Sale

11.08.2020. 08:27

Po poslednjim novostima izgleda žrtvena patka već pobegla u Litvaniji, po modelu svog suratnika iz Venecuele. Da je samo ne zadesi neki novičok...