DVA ASTEROIDA PROLEĆU PORED ZEMLJE OVE NEDELJE: NASA upozorava da nam sledi još veća opasnost dok prorok u tome vidi apokalipsu

Novosti online

10. 08. 2020. u 15:14

DVA ASTEROIDA će proletei pored Zemlje narednih dana, a NASA je upozorila da će to biti bliski susret sa "kamenom veličine putničkog aviona".

ДВА АСТЕРОИДА ПРОЛЕЋУ ПОРЕД ЗЕМЉЕ ОВЕ НЕДЕЉЕ: НАСА упозорава да нам следи још већа опасност док пророк у томе види апокалипсу

Foto: Deposit photos

Zanimljivo je da je jedan propovednik koji upozorava na sudnji dan takođe uputio strašno upozorenje o predstojećem susretu.

Tehnologija detekcije svemirskih tela je izuzetno poboljšana poslednjih godina, pa astronomi prijavljuju sve veći broj "bliskih susreta" sa nebeskim telima. Jednom takvom susretu ćemo i sami posvedočiti ove nedelje.

Asteroidi su primećeni tek pre nekoliko dana, što još jednom podseća na opasnost koju predstavljaju neotkrivena nebeska tela. Ova dva asteroida će proći na sigurnoj udaljenosti, većoj od 1,5 miliona kilometara.

Ipak, 1. septembra imaćemo mnogo bliži susret, kada će svemirsko telo prečnika 28 metara, zvanično nazvano 2011 ES4, proći pored Zemlje na udaljenosti za trećinu manjoj u odnosu na onu između naše planete i Meseca.

Taj asteroid će proći pored zemlje brzinom od gotovo 30.000 kilometara na sat, a NASA ga je označila "potencijalno opasnim asteroidom" zbog mogućeg rizika koji predstavlja za našu Zemlju.

Dok će 2011. godine ES4 gotovo sigurno proći pored naše planete na sigurnoj udaljenosti, pastor Pol Bigli je izdao oštra upozorenja o tome najavljujući kraj sveta.

- Potvrđeno je, stižu nam vatrene lopte, apokaliptične, krenule su u našem pravcu - reao je ovaj samoproglašeni prorok u nedavnom snimku na svom jutjub nalogu.

Bigli manipuliše odlomcima iz Biblije koje navodi kao "dokaz" da je planeta u smrtnoj opasnosti od dolaska "apokaliptične vatrene kugle".

On tvrdi da će "više od 100 tona svemirske prašine i kamenja" padati svaki dan u našu atmosferu kao znak nadolazeće apokalipse. Naravno, za ove tvrdnje ne postoji naučna osnova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba