TRAMP: BAJDEN NE PRIZNAJE NI BOGA - Šef bele kuće uoči izbora žestoko se obrušio na demokratskog rivala

D. SAVIĆ

08. 08. 2020. u 09:48

BAJDEN se zalaže za radikalnu levičarsku politiku, protivi se slobodnom nošenju oružja, ne poštuje Drugi amandman američkog ustava, ne priznaje religiju, ne priznaje ništa, ni Bibliju ne priznaje, i vređa Boga.

ТРАМП: БАЈДЕН НЕ ПРИЗНАЈЕ НИ БОГА - Шеф беле куће уочи избора жестоко се обрушио на демократског ривала

AP Photo

Bajden je protiv Boga!

Američki predsednik i kandidat Republikanske partije na novembarskim izborima u SAD, Donald Tramp, ovako se obrušio na demokratskog rivala Džozefa Bajdena. Tramp je na skupu u pogonu kompanije "Virpul" u Klajdu, u državi Ohajo, jednoj od odlučujućih na predstojećim izborima, tvrdio da je Bajden "protiv Boga", iako je nekadašnji američki potpredsednik u vreme Baraka Obame često naglašavao da ga je katolička vera usmeravala tokom celog života.

Predstavnik Bajdenovog izbornog štaba Endru Bejts komentarisao je Trampove izlive.

- Bajdenova vera je u osnovi svega što on predstavlja. On živi dostojanstveno celog života i ona mu je bila izvor snage i utehe u teškim vremenima - rekao je on.

Usred teške situacije u SAD, koje se bore sa najvećim brojem i zaraženih i umrlih od kovida 19 u svetu, kao i desetinama miliona nezaposlenih, predizborni obračun dve sede glave dobija na zamahu. Ankete daju prednost Bajdenu za mesto 46. američkog predsednika. Ali, ranija iskustva su pokazala da se predviđanja znala i da omanu, pa se ne bira "oružje" iz koga se "puca" na rivala.

AP Photo

Džo Bajden


Novu knjigu koja treba da se pojavi 11. avgusta, urednik Si-En-Ena, inače omražene stanice aktuelnog stanara Bele kuće, Džim Skjut je naslovio "Teorija ludaka: Tramp napada svet". Usred eskalacije napetosti sa Severnom Korejom i Iranom, u knjizi se tvrdi da su Trampovi savetnici oklevali da mu daju vojne opcije u strahu da bi mogao povesti SAD u rat.

- Nekada smo Kim Džong Una smatrali nepredvidljivim, a onda smo dobili Trampa - rekao je Džozef Jun, koji je do 2018. godine bio Trampov specijalni predstavnik za politiku prema Severnoj Koreji.

A 2019. godine, dok su predsednik i njegov tim razmatrali vojne opcije protiv Irana, visoki zvaničnici Pentagona su poručili američkim partnerima: "Ne znamo šta bi predsednik bio spreman da učini protiv Irana."

AP Photo

LjUTA KANADA

Kanada je ocenila da je odluka Trampa o vraćanju 10 odsto tarifa na kanadski aluminijum "neprihvatljiva" i najavila brzo uvođenje "protivmera" iste vrednosti.

"TIK-TOK" IDE NA SUD

Kompanija "Tik-tok" je saopštila da je šokirana izvršnom naredbom predsednika Trampa o zabrani ove aplikacije za deljenje video-zapisa u Americi, i najavila da će se obratiti sudovima u SAD kako bi obezbedila fer tretman na američkom tržištu. Tramp je izdao izvršne naredbe o zabrani transakcija s kineskim kompanijama "Bajt dens", vlasnikom aplikacije "Tik-tok" za deljenje video-zapisa, i "Tencentom", koji poseduje aplikaciju za razmenu poruka "Vi čet". Naredbe stupaju na snagu za 45 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024