TRAMP O EKSPLOZIJI U BEJRUTU: Ovo je NAPAD

Agencije

05. 08. 2020. u 00:33

IZRAZE sučešća Libancima uputio je i američki predsednik Donald Tramp. Međutim, predsednik je ovu eksploziju nazvao "napadom", što je u suprotnosti sa izjavama libanonske vlade da se radi o industrijskoj nesreći.

ТРАМП О ЕКСПЛОЗИЈИ У БЕЈРУТУ: Ово је НАПАД

AP foto

Tramp je novinarima u Bijeloj kući rekao da upućuje "najdublje saučešće Amerike narodu Libana" nakon eksplozije u luci u Bejrutu u kojoj je poginulo najmanje 73 ljudi, a ranjeno je još hiljade ljudi.

-Naše molitve su upućene svim njihovim žrtvama i njihovim porodicama- rekao je Tramp, ukazujući na to da su SAD "spremne da pomognu".

-Imamo veoma dobar odnos sa narodom Libana i bićemo tu da pomognemo. Ovo izgleda kao grozan napad.

S. ARABIJA SA ZABRINUTOŠĆU PRATI DEŠAVANJA U BEJRUTU

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije saopštilo je da sa velikom zabrinutošću prati posledice eksplozije u Bejrutu.

U saopštenju se ističe puna podrška i solidarnost Saudijske Arabije sa libanskim narodom, preneo je Rojters.

Foto: EPA

DŽONSON: BRITANIJA SPREMNA DA POMOGNE LIBANU NA SVAKI NAČIN

Britanski premijer Boris DŽonson rekao je da je njegova zemlja spremna da pruži svu moguću podršku i pomoć Libanu i Bejrutu nakon ogromne eksplozije u lokalnom lučkom području.

"Slike i video snimci iz Bejruta večeras su šokantni", napisao je DŽonson na Tviteru.

"Sve moje misli i molitve su sa onima koji su pogođeni ovim strašnim incidentom. Velika Britanija je spremna da pruži podršku na bilo koji način, uključujući britanske državljane koji su se tu zadesili", dodao je premijer.

Foto: EPA

IZRAEL PONUDIO POMOĆ LIBANU POSLE EKSPLOZIJE

Izrael je ponudio humanitarnu pomoć Libanu nakon današnje stravične eksplozije u centru Bejruta.

Izrael je pristupio Libanu preko međunarodnih bezbednosnih i diplomatskih kanala i ponudio libanskoj vladi medicinsku i humanitarnu pomoć, naveli su u saopštenju izraelski ministari odbrane i swpoljnih poslova, Beni Ganc i Gabi Aškenazi, preneo je Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)