Pod sumnjom za izdaju države: Uhapšen savetnik Rogozina

B. Vlahović

07. 07. 2020. u 11:13

U Moskvi je jutros uhapšen Ivan Safronov, bivši novinar moskovskog dnevnika „Komersant“ a sada savetnik direktora „Roskosmosa“ Dmitrija Rogozina. Moskovski sajtovi su objavili snimak kako policajci hapse Safronova. Saopšteno je da je Ivan Safronov uhapšen zbog državne izdaje.

Под сумњом за издају државе: Ухапшен саветник Рогозина

Foto: Novosti arhiva

Rukovodstvo pres službe „Roskosmosa“, požurilo je da saopšti da hapšenje Safronova nema nikakve veze sa njegovim radom u toj korporaciji. Ivan Safronov je postao savetnik za informativnu politiku Dmitruju RoDgozinu u maju ove godine. On je trebalo da vodi i “niz specijalnih programa“.

Posle otkaza u “Komersantu“, Safronov se zaposlio u listu za poslovne ljude “Vedomosti“ gde je pisao o vojno-industrijskom kompleksu i kosmičkoj industriji.

Ivan Safronov je nesumnjivo mnogo znao jer je zahvaljujući ocu, dugogodišnjem vojnom komentatoru, poznavao mnogo ljudi. Ali, na koji je način napravio štetu svojoj državi tek će se na sudu saznati. Kad se zna kakva provera mora da se prođe da bi se radilo u „Roskosmosu“, nejasno je kako su razne službe dozvolile da se Safronov zaposli ako su o njemu već imali dosije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)