Pod sumnjom za izdaju države: Uhapšen savetnik Rogozina

B. Vlahović

07. 07. 2020. u 11:13

Под сумњом за издају државе: Ухапшен саветник Рогозина

Foto: Novosti arhiva

U Moskvi je jutros uhapšen Ivan Safronov, bivši novinar moskovskog dnevnika „Komersant“ a sada savetnik direktora „Roskosmosa“ Dmitrija Rogozina. Moskovski sajtovi su objavili snimak kako policajci hapse Safronova. Saopšteno je da je Ivan Safronov uhapšen zbog državne izdaje.

Rukovodstvo pres službe „Roskosmosa“, požurilo je da saopšti da hapšenje Safronova nema nikakve veze sa njegovim radom u toj korporaciji. Ivan Safronov je postao savetnik za informativnu politiku Dmitruju RoDgozinu u maju ove godine. On je trebalo da vodi i “niz specijalnih programa“.

Posle otkaza u “Komersantu“, Safronov se zaposlio u listu za poslovne ljude “Vedomosti“ gde je pisao o vojno-industrijskom kompleksu i kosmičkoj industriji.

Ivan Safronov je nesumnjivo mnogo znao jer je zahvaljujući ocu, dugogodišnjem vojnom komentatoru, poznavao mnogo ljudi. Ali, na koji je način napravio štetu svojoj državi tek će se na sudu saznati. Kad se zna kakva provera mora da se prođe da bi se radilo u „Roskosmosu“, nejasno je kako su razne službe dozvolile da se Safronov zaposli ako su o njemu već imali dosije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)