POLICIJA SPREČILA POKOLJ: Hapšenje u Francuskoj - Ženomrzac spremao teroristički napad tokom prolaska olimpijskog plamena u Bordou

FRANCUSKA policija uhapsila je muškarca starog 26 godina u mestu Ejzin u oblasti Žirond nedaleko od Bordoa, uz sumnju da je za četvrtak pripremao masovno ubistvo tokom prolaska olimpijskog plamena kroz Bordo.

ПОЛИЦИЈА СПРЕЧИЛА ПОКОЉ:  Хапшење у Француској - Женомрзац спремао терористички напад током проласка олимпијског пламена у Бордоу

Foto: Goran Čvorović

Osumnjičeni Aleks G. je predat istražnom sudiji i stavljen u pritvor. Do sada nije imao kriminalni dosije u policiji. Ističe se da je simpatizer pokreta "Insel", od skraćenice "nevoljni samci", poznatog po ekstremnoj mržnji prema ženama.

Tokom pretresa u njegovom stanu pronađeni su pištolj s gumenim mecima i više mobilnih telefona.

Ministar untrašnjih poslova Žerlad Darmanen je istakao da je uhapšena osoba palnirala nasilnu akciju i zahvalio se policajcima i zaposlenima u ministarstvu na angažovanju.

Potencijalni napadač je uhvaćen posle prijave da je preko interneta slao opasne poruke kojima se veliča masovno ubistvo u Kaliforniji iz 23. maja 2014. godine.

Postoje sumnje da je napadač iz Bordoa hteo da na krvav način obeleži desetu godišnjicu ovog tragičnog događaja. Danas kroz ovaj francuski grad prolazi i olimpijski plamen. Uhapšeni je tokom ispitivanja pobio navode da je njegova planirana akcija imala veze s Olimpijadom. Isticao je da je imao plan za teroristički napad, ali nije naveo mesto. Posle napada je trebalo da izvrši samoubistvo.

Rodbina osujećenog teroriste ističe da je psihološki labilan, ali psihijatri su pronaši kod njega nikakvu patologiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!