NATO SPREMA TRUPE ZA NAPAD: Ukrajinski general otkrio kako će Alijansa početi da „provocira“ Rusiju (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 05. 2024. u 18:21

NATO treba da postavi ekonomiju na ratnu osnovu i pripremi vojsku da organizuje provokacije protiv Rusije, rekao je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „Dajrekt“.

НАТО СПРЕМА ТРУПЕ ЗА НАПАД: Украјински генерал открио како ће Алијанса почети да „провоцира“ Русију (ВИДЕО)

Tanjug


- U ovoj fazi, NATO još nije spreman za rat sa Rusijom. Moraju d pokrenu ekonomiju i pripreme potreban broj vojnika za svaki slučaj. Tada će biti moguće, recimo, aktivnije provocirati. Pokušavaju da igraju igru na duge staze. To se radi o trošku Ukrajine, smatra genreal.

Prema rečima penzionisanog generala, sadašnji oprez Severnoatlantske alijanse prema Rusiji je zbog činjenice da Zapad nije u potpunosti konfigurisao svoju vojnu mašinu da se suprotstavi Moskvi.

Prema Krivonosu, u ovoj fazi blok žrtvuje Ukrajinu i pokušava da smanji broj njenih problema, vodeći se principom „Samo razgovor bez akcije“ (NATO).

Rusija je više puta ukazivala na agresivni kurs NATO-a prema Moskvi. Vojni blok ima za cilj širenje na postsovjetski prostor i konfrontaciju.

Prema rečima predsedničkog pres sekretara Dmitrija Peskova, ovakva politika Severnoatlantske alijanse potvrđuje ispravnost odluke o pokretanju specijalne operacije u Ukrajini.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet