"MOSKVA RAZOČARANA GLASANJEM U SB" Zaharova: Propuštena još jedna prilika da se spreči trka u naoružanju u svemiru

Novosti online

21. 05. 2024. u 10:00

MOSKVA je razočarana rezultatima glasanja u Savetu bezbednosti UN o rusko-kineskoj rezoluciji o nepostavljanju oružja u svemir, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

МОСКВА РАЗОЧАРАНА ГЛАСАЊЕМ У СБ Захарова: Пропуштена још једна прилика да се спречи трка у наоружању у свемиру

Foto: Profimedia

- Rezultati glasanja o nacrtu rezolucije o sprečavanju trke u naoružavanju u svemiru i bezbednosti svemira koji je Rusija, uz koautorstvo Kine, podnela Savetu bezbednosti UN na razmatranje su razočaravajući - navodi se u saopštenju Zaharove na sajtu Ministarstva.

Prema njenim rečima, SAD i njihovi saveznici, uprkos svim koracima koje su Moskva i Peking preduzeli da se njihovi predlozi uzmu u obzir, uključujući i razvoj odgovarajućeg američko-japanskog nacrta rezolucije, usprotivili su se rusko-kineskoj inicijativi.

Ona je napomenula da su na ovaj način Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici „još jednom demonstrirali svoje prave prioritete u kosmičkoj oblasti, koji nemaju za cilj da svemir oslobode bilo kakvog oružja, već da postave oružje u svemir i da ga pretvore u poprište sukoba“.

- Međutim, nažalost, propuštena je još jedna prilika da se obezbedi sprečavanje trke u naoružanju u svemiru krivicom SAD i njihovih saveznika - dodala je Zaharova.

Prema njenim rečima, Rusija će i dalje nastojati da svemir ostane bez oružja bilo koje vrste i spreči da se on pretvori u još jednu zonu napetosti i oružanog sukoba.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet