NAJBRŽI PORAZ U ISTORIJI RATOVANJA: Estonci nisu ni ušli u Ukrajinu, a već se kukavički povlače pred Rusima

Tanjug

14. 05. 2024. u 18:27

ESTONSKI ministar odbrane Hano Pevkur negirao je danas informaciju da su u toku "ozbiljni razgovori" o slanju evropskih trupa u Ukrajinu i rekao da taj predlog nije naišao na podršku ni u Estoniji ni na nivou Evropske unije, preneli su danas estonski mediji.

НАЈБРЖИ ПОРАЗ У ИСТОРИЈИ РАТОВАЊА: Естонци нису ни ушли у Украјину, а већ се кукавички повлаче пред Русима

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Pozivajući se na savetnika za bezbednost estonskog predsednika Alara Karisa Madisa Rola, časopis Brejking Difens u ponedeljak je preneo da je estonska vlada uključena u ozbiljne razgovore o mogućem slanju trupa u Ukrajinu, prenosi Evropska pravda.

Navodi se da je Rol rekao da bi bilo idealno ako bi se to dogodilo kao deo šire misije NATO.

Pevkur je, međutim, rekao da se vlada nije upuštala u konkretne razgovore o slanju trupa u Ukrajinu.

- Ovde nema ničeg novog. Kada je Francuska predlgala da se razmotri da li bi Evropa i njeni saveznici mogli da učine više, ova ideja je pominjana u različitim razgovorima, ali nije naišla na podršku, jer nije potpuno jasno šta bi se time postiglo, čak ni među ukrajinskim saveznicima - rekao je Pevkur i ocenio da je izjava Madisa Rola protumačena "previše liberalno".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici