SUKOB IZMEĐU PREDSEDNIKA I KONGRESA: Hiljade Kolumbijaca na protestima protiv reformskih planova predsednika Petra (FOTO)

Novosti online

22. 04. 2024. u 08:43

HILjADE Kolumbijaca učestvovale su u protestima u nekoliko gradova Kolumbije zbog planova levičarskog predsednika Gustava Petra da se promeni Ustav radi podsticanja društvenih reformi.

СУКОБ ИЗМЕЂУ ПРЕДСЕДНИКА И КОНГРЕСА: Хиљаде Колумбијаца на протестима против реформских планова председника Петра (ФОТО)

Foto: Tanjug

Demonstracije su održane u nekoliko gradova, uključujući prestonicu Bogotu, gde su protesti održani na glavnom trgu Bolivar ispred predsedničke palate, preneo je AP.

Petro je najavio planove za promenu Ustava kako bi podstakao društvene reforme koje nije mogao da unapredi suočen sa protivljenjem Kongresa i konzervativnih poslovnih grupa.

Foto: Tanjug

BONUS VIDEO: JEHUDA BAUER OBJASNIO: Nije bilo genocida u Srebrenici

Kolumbijski Kongres odbio je nedavno da usvoji zakon za jačanje državne kontrole nad zdravstvenim sistemom u cilju poboljšanja efikasnosti i smanjenja troškova lečenja.

Kao odgovor na to odbijanje, Petro je na osnovu dekreta naredio preuzimanje dva najveća zdravstvena osiguranja u zemlji, od kojih zavise milioni Kolumbijaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)